Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Лека и ефирна кремсупа от есенна коприва със свежа цитрусова нотка от минипортокалчета кумкуат”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
500 г връхчета от коприва
400 мл кокосово мляко
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 корен пащърнак
3 с.л. зехтин или олио
1,5 л зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
минипортокали кумкуат
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на ситно лука и пащърнака. В тенджера сгорещяваме зехтина или олиото и запържваме зеленчуците, като добавяме и наситнения чесън.
Наливаме прясно приготвения зеленчуков бульон и оставяме супата да къкри за около 10–15 минути, докато зеленчуците омекнат под капак.
Прибавяме измитата коприва и я варим 2-3 минути. Наливаме кокосовото мляко, подправяме със сол и черен пипер. Пасираме супата.
Поднасяме я с резенчета кумкуат или настъргана портокалова кора.