Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ароматна и свежа зеленчукова супа, лесна за приготвяне и лека за стомаха”, така описва Румен Петров предложената рецепта.
ПРОДУКТИ
3-4 картофа, 1/2 ч.ч. грах, може и да е замразен, 2-3 моркова, 1/2 с.л. брашно, 50 г краве масло, магданоз и сол на вкус
По желание: 250 г кисело мляко за застройка; червен лук, маслини каламата, свежа мента за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме морковите и ги нарязваме на ситни кубчета. Слагаме ги на котлон в тенджера с подсолена вода. Добавяме граха и го варим около 30 минути.
Прибавяме обелените и нарязани картофи и ги оставяме да се варят на слаб огън. Когато зеленчуците се сварят добре, към супата прибавяме накълцания магданоз и брашното, което предварително сме запържили в маслото.
Разбъркваме добре и отстраняваме супата от огъня. Още докато е гореща, по желание я застройваме с разбитото кисело мляко.
Украсяваме преди поднасяне порциите с кръгчета червен лук, маслини и стръкче мента или магданоз. Поднасяме с леко запечен арменски хляб лаваш.