Ушмар

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10165354 Ушмар Ушмар www.24chasa.bg
Ушмар

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ушмарът е автентичен родопски специалитет, който се прави с много масло и кашкавал. За неговото приготвяне се използва царевично брашно, а не царевичен грис”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

1 к.ч. ситно смляно царевично брашно

2 к.ч. вода

125 г краве масло

200 г добре узрял кашкавал

сол на вкус

червен пипер по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Стопяваме в тенджера маслото и в него запържваме царевичното брашно, докато започне леко да променя цвета си. Наливаме водата и бъркаме непрекъснато до отделяне на брашнената смес от стените на съда.

Прибавяме нарязания на парчета кашкавал. Разбъркваме ушмара, докато започне да се влачи на конци. Поднасяме го, докато е още топъл.

Поръсваме го по желание с обикновен или пушен червен пипер. Този вид ястие ни пренася в Родопите, където от години наред хората го приготвят и му се любуват.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнени чушки с просо

Пълнени чушки с просо

Ароматен октопод на грил

Ароматен октопод на грил

Гръцки сладкиш "Политико"

Гръцки сладкиш "Политико"

Оризови кюфтенца с тученица

Оризови кюфтенца с тученица

Сладкиш с обезмаслена извара

Сладкиш с обезмаслена извара

Коктейлни скариди със соев сос

Коктейлни скариди със соев сос

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber