Печени тиквички с брашно от спелта

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/10033136 Печени тиквички с брашно от спелта Печени тиквички с брашно от спелта www.24chasa.bg
Печени тиквички с брашно от спелта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви рецепта за леко и вкусно лятно ястие от печени тиквички, оваляни в пълнозърнесто брашно от спелта”, пише ни Наталия Пенчева.

ПРОДУКТИ 

3 тиквички, 3-4 с.л. пълнозърнесто брашно от спелта, 2 ч.л. червен пипер, 1 к.л. сол, щипка смлян черен пипер, олио, 1 голям розов домат

За соса: 400 г високомаслено кисело мляко, 2 с.л. майонеза, 1 с.л. заквасена сметана, 1/2 връзка копър, 2 скилидки чесън, сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Обелваме тиквичките, измиваме ги и ги нарязваме на кръгове или елипси. Смесваме брашното от спелта с червения, черния пипер и солта в чиния.

Овалваме тиквичките от двете страни. Нареждаме ги в намазана с олио тава, така че леко да се застъпват като керемиди на покрив. Отгоре леко ги поръсваме с олио. Печем във фурна на 200 градуса около 30 минути или до получаването на хрупкава коричка.

Приготвяме чесновия сос, като с телена бъркалка разбиваме киселото мляко, майонезата и сметаната. Добавяме пресования чесън, ситно скълцан копър и сол на вкус. Отново разбъркваме соса и го оставяме в хладилник за кратко.

Нареждаме в плитка чиния за сервиране тиквичките ветрилообразно (може да добавим и печен патладжан за цвят), а от срещуположната страна също ветрилообразно нареждаме резенчета домат. Поръсваме със ситно нарязан пресен копър. Поднасяме соса в отделна купичка или сосиера. Много добре вървят и със студен таратор за разхлаждане.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Лесен чийзкейк с орехи

Лесен чийзкейк с орехи

Коктейлни скариди със соев сос

Коктейлни скариди със соев сос

Кисел от праскови

Кисел от праскови

Лаврак с чери домати и маслини

Лаврак с чери домати и маслини

Смокинов галет

Смокинов галет

Ароматна зеленчукова супа

Ароматна зеленчукова супа

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber