Гастрогуру

Маслени бисквити за влюбени

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивет Григорова е майстор на мусаката, но дъщеря й Луиза е по-добра в приготвянето й

Готвенето може и да не е любимото нещо за красивата Ивет Григорова, но това не означава, че не го умее. Напротив, когато става дума за любимите ѝ хора, прави най-различни гозби. Напоследък това ѝ се случва всеки ден. “Вечер, като се прибера, задължително приготвяме нещо или аз, или мъжът ми Наско.

Канелени сладки със сладък картоф

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бананови бисквити

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кюфтета асорти с пюре от авокадо

Гарнирани със зелени маслини Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Поръсена със семена баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бабата на Ева Найденова я научила да точи кори за баница

Във Виетнам случайноопитала панирана змия Певицата от “Тоника” Ева Найденова обича да готви. “Главно когато съм свободна и когато има кой да ми яде храната, защото синът ми не е в България. Сега е тук де, но скоро ще заминава”, казва певицата. Прибрал се в родния дом заради коледните и новогодишните празници.

Домашна еклерова торта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свинско с картофи и пармезан

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тиквени сладки

Носещи аромат на мед и канела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Питка "Житен сноп"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Зимен сач

КОЙ ГОТВИ “За Ивановден винаги приготвям месо на сач с много зеленчуци, каквито има налични на пазара. Предлагам ви една от многото ми рецепти за това вкусно и атрактивно поднесено ястие”, пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 1 кг свинско контрафиле 2-3 глави кромид лук 5-6 бр. средно големи гъби 1-2 тиквички 1 дълъг патладжан 4-5 зелени и червени

За имения си ден Иван Звездев приготвя гърне с пържоли, сирене и сметана

Талантливият кулинар Иван Звездев ще отпразнува имения си ден утре на отрупана с вкусна храна маса, заобиколен от приятели и роднини. “Не каня, те си знаят. Около 15-20 човека успявам да събера”, казва той. За празничната трапеза Звездев приготвя едно традиционно ястие, което започва още от вечерта на Йордановден.

Свински ролета в зелеви листа

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кейк "Зимна приказка"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Тиквен чийзкейк

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пържоли със сос от маскарпоне

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

За да е здрава, Силвия Петкова яде всеки ден джинджифил с мед и лимон

Актрисата Силвия Петкова може и да не готви често, но в кухнята ѝ има една задължителна подправка - любов, защото знае, че храната е за любимия ѝ мъж Зоран Петровски и сина им Сива. Едно от последните неща, които приготвила, са джинджифилови сладки. Направила ги с малко марципан, белтък и захар. “Наистина не е нищо особено.

12 готвиха с шеф Андре Токев в първия финал на „Кулинарното наследство на България“

Читалища, любители на българската кухня и популярни кулинарни блогъри гостуваха в МЕТРО Академия. Росинка Петрова от Ямбол спечели едноседмична почивка за двама в хотел „Рила“ в Боровец от томболата на кампанията Дванадесет победители в националната кампания „Кулинарното наследство на България“ имаха възможност да споделят уменията си и да готвят,

Пълнени солени коминчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Празнични десерти

Рецепта на Анелия Терзиева Виенски щрудел  ПРОДУКТИ За тестото:  1 яйце, 300 г пресято брашно, щипка сол, 125 мл вода, 2 с.л. олио 40 г краве масло за намазване на кората За плънката: 1 и 1/2 кг кисели ябълки, 100 г натрошени орехи, 120 г захар, ванилия, 2 ч.л. канела, сокът на 1/2 лимон, 4 с.л. ром За поръсване на кората: 60 г краве масло,

Филе от ципура с магданозено песто

Приготвено със сос от горчица Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Коледни мъфини

По рецепти на Веселина Великова Боровинкови ПРОДУКТИ 125 г боровинки 1/3 ч.ч. слънчогледово олио 1 и 2/3 ч.ч. бяло пшенично брашно 1 ч.ч. кисело мляко с 3,6% масленост 1 голямо яйце 2/3 ч.ч. бяла захар 1 бакпулвер краве масло за намазване на формичките и брашно за набрашняването им пудра захар по желание НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ  Смесваме брашното и

Рецепти за коледната трапеза

Рецепта на Ирина Андреева Свинско руло с гъби и праз  ПРОДУКТИ 1 и 1/2 кг свинско контра филе 250 г култивирани печурки 3 големи стръка праз лук 3 моркова 1 кг картофи 1 глава воден червен лук 1/2 връзка копър 150 г масло червен пипер черен пипер сол НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Нарязваме месото с остър нож за филетиране така,

3 постни рецепти за Бъдни вечер

Рецепта на Златомира Маринова Содена питка ПРОДУКТИ Около 1 кг брашно 400 мл хладка вода 1 ч.л. сода 1 с.л. оцет 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 3 с.л. олио НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ  Изсипваме в дълбок съд част от пресятото брашно заедно с останалите съставки. Наливаме водата и започваме да бъркаме, като постепенно слагаме малко по малко брашното.

За Бъдни вечер Алекс Раева и сестра й приготвят празничната вечеря

Коледните празници са едни от любимите на чаровната водеща и певица Алекс Раева. Тя си спомня как на Бъдни вечер майка ѝ слагала на трапезата нечетен брой ястия, но не 9 или 11, както повеляват традициите, а много повече. Храната обаче отстъпва пред уюта на семейната атмосфера. “Нещата с годините се изменят,

Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber