Диксън: Влагам в "Левски" $ 250 млн., Сираков остава президент, Благо ще има важна роля в клуба

https://www.24chasa.bg/sport/article/9873876 Диксън: Влагам в "Левски" $ 250 млн., Сираков остава президент, Благо ще има важна роля в клуба Диксън: Влагам в "Левски" $ 250 млн., Сираков остава президент, Благо ще има важна роля в клуба www.24chasa.bg
Преговарящият за придобиване на контролния пакет акции на "Левски" Джоузеф Диксън (в средата) дава пресконференция на "Герена". Снимки: Велислав Николов

Преговарящият за придобиване на контролния пакет акции на "Левски" Джоузеф Диксън обяви на пресконференция на "Герена", че предвидената от него инвестиция в българския футболен гранд е на стойност 250 млн. долара. Той ги е осигурил от свои американски партньори.

Мажоритарниян дял от акциите, който сега притежава Наско Сираков, ще отидат в българско дружество, базирано в САЩ. Друго такова, което е собственост на Диксън, ще го контролира.

Диксън: Влагам в

"Иначе казано ще го контролирам аз", обяви британският бизнесмен. Той отказа да посочи конкретно кой стои зад него като отпуснати средства за инвестицията.

Джоузеф Диксън
Джоузеф Диксън

"Никоя американска финансова институция няма да отпусне 250 млн. долара на някого, на когото няма доверие. Имам успешни проекти в САЩ. "Левски" знае кой стои зад мен, след като бяха предоставени гаранции", натърти Диксън.

Пресаташето Иво Йовчев
Пресаташето Иво Йовчев

Мажоритарният собственик Наско Сираков не се появи на пресконференцията. Диксън разкри, че заедно с легендата се е срещнал с треньора Станимир Стоилов, за да го покани да се върне на "Герена".

"Сираков ще остане президент на "Левски", гарантира Диксън

Първата цел на проекта след запушването на най-спешните финансови дупки в “Левски” е построяването на чисто нов стадион с търговски център на мястото на сегашното съоръжение в столичния квартал “Подуяне”.

Чрез него в сравнително близко време клубът трябва да започне да покрива значителна част от издръжката си сам.

Диксън бе свързан със Сираков от бившия национал Благо Георгиев. Британският бизнесмен обяви, че се познава добре с Георгиев и той му е обяснил какво представлява "Левски".

"Благо ще има важна роля в бъдещето на клуба", каза Диксън.

"Преговаряме от около 6 месеца. "Левски" е най-голямата спортна марка в държавата. Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и търговски център на това място тук. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа в бъдеще. Независимо дали аз съм собственик или аз важното е сам клубът да се издържа.

Доколкото ми казаха адвокатите, в момента всичко е във финален стадий. Срещнахме се с Мъри Стоилов и Наско Сираков. Вторият ще остане като президент в клуба. Господин Стоилов е нашият първи избор за треньор. Сега сме в преговори с него.

Знаем и успехите на Стоилов със Сираков и вярваме, че след този труден период трябва да гарантираме на феновете нещо добро с надежда, докато започваме по-агресивно с плановете по проекта за разработване на нов стадион”, каза още Диксън.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Спорт

Юсеин Болт с близнаци, кръсти ги Гръмотевица и Свети Лео

Юсеин Болт с близнаци, кръсти ги Гръмотевица и Свети Лео

Спорт по телевизията днес

Спорт по телевизията днес

Робин Госенс вкарва с глава 4-ия гол за Германия.

Роналдо отказал фланелка на германеца, побъркал Португалия

Турчинът Демирал варва първия автогол на европейското.

Евро 2020 след ІІ кръг - 5 автогола, 6 пропуснати дузпи и 10 гола, зачеркнати от ВАР

Гризман: Вече сме отвикнали да играем на пълен стадион. Расизъм за Погба и Канте

Гризман: Вече сме отвикнали да играем на пълен стадион. Расизъм за Погба и Канте

Матео Песина чуква топката към ъгъла на вратата на Уелс в Рим.

Италия бие и с резервите, Уелс и Швейцария са втори и трети в групата с по 4 т.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber