Решено: Футболът ще докладва за пране на пари

https://www.24chasa.bg/sport/article/9555579 Решено: Футболът ще докладва за пране на пари Решено: Футболът ще докладва за пране на пари www.24chasa.bg
Снимка Пиксабей
Снимка Пиксабей

Професионалните футболни съюзи ще докладват на ДАНС при трансфери на пари и други сделки, тъй като влизат в зоната с висок риск за пране на пари. Това решиха депутатите, след като приеха окончателно промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. В наднационалната оценка на риска от изпирането на пари професионалният футбол е идентифициран като нов сектор, изложен на рискове от изпиране на пари, се посочва в мотивите.

От задължението да подават сигнали при съмнение за пране на пари се освобождават органите по приватизация, лицата, организиращи възлагането на обществени поръчки, министрите и общинските кметове при сключване на концесионни договори и юридически лица, към които има взаимоспомагателни каси, както и професионалните съюзи и съсловните организации и презастрахователите.

Няма да бъдат задължени да подават съгнали и пазарните оператори и/или регулираните пазари, централните депозирари на ценни книжа, органите на НАП и митническите органи.

Към задълженията на БНБ за контрол над рискови сделки се добавя и това сигналът да бъде подаван и към Европейския банков орган при рискови сделки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Спорт

Акробатиката прави рестарт със Световната купа в София

Акробатиката прави рестарт със Световната купа в София

Спорт по телевизията днес

Спорт по телевизията днес

Антов с екипа на "Болоня"

Антов за втори път ще излезе титуляр в серия “А”

Резултати от 29-ия кръг в Бундеслигата и класиране

Резултати от 29-ия кръг в Бундеслигата и класиране

Вратарят на “Левски” Звонимир Микулич и защитника Живко Атанасов са отчаяни, след като още в 8-ата мин Клаудиу Кешерю откри за “Лудогорец”. Разградчани биха 3:0 на “Герена”.

СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Изравнен антирекорд: “Левски” пак падна с 3 гола на “Герена”

Микяй Наим ще се бори за бронза. Снимка БФБорба

Микяй Наим ще се бори за бронза

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber