Планът на ФИФА за спасяване на футбола. Мач с Унгария през юни няма да има

https://www.24chasa.bg/sport/article/8363262 Планът на ФИФА за спасяване на футбола. Мач с Унгария през юни няма да има Планът на ФИФА за спасяване на футбола. Мач с Унгария през юни няма да има www.24chasa.bg
Планът на ФИФА за спасяване на футбола. Мач с Унгария през юни няма да има

ФИФА ще разглежда важен документ за спасяване на футбола в условията на криза утре. Той ще бъде изпратен към националните федерации като "серия от ръководни принципи". Ето и основните му моменти:

1. Изтичащи договори

Според ФИФА, датите, които са вписани, най-често 30 юни или 1 юли, са поставени там, за да бъде обвързан цял сезон. Това е категоричното становище защото и двете страни са имали предвид точно това, когато са подписвали.

Предложението: Всички съществуващи договори са в сила до новата дата за край на сезона. Всички нови договори трябва да се подписват от датата, определена за старт на следващия сезон.
При случаи на препокриване "приоритетът се дава на бившия клуб, който трябва да завърши сезона с оригиналния си състав". Договорите за преотстъпване се удължават.

2. Проблеми с действащи договори

Признава се, че заразата прави невъзможно изпълнението на клаузите в договорите като тренировки, мачове и други. Според ФИФА трябва да се действа според националното законодателство, в случая на България - Кодекса на труда.

Предложение: Клубовете и техните служители да се постараят заедно да постигнат съгласие за намаляване на заплатите по време на спирането на работа заради заразата. Всички договори трябва да бъдат суспендирани по време на този период, стига да се предложи алтернативно заплащане за него. ФИФА ще увеличи сумите, които се отделят към професионалните играчи.

3. Трансферни прозорци

Според правилниците на ФИФА националните асоциации могат да променят дати при "непредвидени обстоятелства". Заразата е точно такова.

Предложението: Приемат се всички предложения за край на настоящия сезон. Всички искания за удължаване на сроковете за регистрация (картотекиране), ако вече са започнали, се приемат, стига да не надвишават 16 седмици или 6 месеца. Всички предложения за отлагане на трансферни прозорци, които не са започнали, се приемат. Националните федерации трябва да определят нови дати за картотекиране.

4. Освобождаване на национали

На 13 март бе спряно освобождаването за март и април. Същото ще бъде прието за юни и юли. Това означава, че мач с Унгария през юни няма да има.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавирус

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Коронавирус

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber