Кубрат пред "168 часа": Прекратих договора си със “Зауерланд”, платихме им $150 000 неустойка

https://www.24chasa.bg/sport/article/7011956 Кубрат пред "168 часа": Прекратих договора си със “Зауерланд”, платихме им $150 000 неустойка Кубрат пред "168 часа": Прекратих договора си със “Зауерланд”, платихме им $150 000 неустойка www.24chasa.bg

Фюри знае, че съм по-добрият и ще го победя

Не съжалявам, че не излязох срещу Джошуа. Никога не хленча и не се вайкам

Не съм за пример, но опитвам да съм деен и отговорен. Иска ми се българите да са по-непримирими

-Г-н Пулев, готвите ли се усилено за мача с Хюи Фюри? Как протича ежедневието ви?

- В момента съм на Белмекен. Смятам, че тук е една от най-добрите бази. В планината е различно и въздухът на почти 2000 м надморска височина оказва важно влияние на кондиционната подготовка в бокса. Тренирам два пъти на ден по час и половина. Смятам, че ще бъда напълно готов за мача на 27 октомври.

- Как ще отговорите на заканите на Фюри, който казва, че ще си тръгне от София като победител след нокаут в негова полза?

- Няма как да стане, защото ще претърпи поражение. И той самият знае, че аз съм по-добрият. Колкото и да се надъхва и да се напомпва, ще го победя. Естествено, всичко е въпрос на подготовка. Не мога да разчитам само на това, че съм по-талантлив. Той е на 23 години и със сигурност е много мотивиран, но само това няма да му свърши работа.

- Питър Фюри, баща и треньор на вашия опонент, ви определи като “труден, корав, постоянен и много търпелив съперник, сред най-добрите боксьори на планетата”. Вие какво мислите за сина му?

- Добър е, бърз е, млад е. Както вече казах - много е мотивиран. Дано не се пренавие и това да му изиграе лоша шега, защото не ми се иска да бъде бърз мач. Със сигурност обаче няма да е и лесен. За мен е важен крайният резултат. Навярно ще излезе самохвално, но смятам, че съм по-умелият боксьор, по-техничен съм и съм също така бърз като него.

Съгласен съм, че съм търпелив, което за професионалния бокс е изключително важно. Да си припрян и сприхав на ринга, означава да си непостоянен и винаги рисков играч. А рискът в бокса много често може да доведе до непредвиден и нежелан край.

- Ето че Фюри все пак дръзна да се бие с вас в София. Това със сигурност ще ви зареди с допълнителни сили.

- Разбира се. Направих необходимото мачът да се състои у нас. Двама много сериозни противници като Дилиън Уайт и Джарел Милър отказаха да дойдат тук, докато той се престраши, за което го уважавам. Заслужава респект.

- Уплашиха ли се Уайт и Милър?

- Те много говореха как ще ме бият, но - да, изглежда, се уплашиха, защото знаят, че ще загубят от мен. Така както и че залата ще е 95% пълна с български зрители и това ще е допълнителна мотивация за мен. Вкъщи всичко е на твоя страна.

- Влияе ли ви психически, че този двубой е елиминаторен и ще определи претендента за световната титла на IBF?

- Абстрахирам се от това. Сега за мен е важен предстоящият мач. И това да надвия противника. Гледам да съм фокусиран върху победата. Разбира се, не мога да игнорирам факта, че от тази среща зависи кой ще е претендента за световната титла, което я прави още по-ценна и интересна в световен мащаб.

Това пък мотивира още повече Фюри. В действителност на него това му е шансът да се докаже, какъвто той нямаше да има, ако не се бяха развили така нещата. Затова смятам, че ще бъде ожесточен мач и изходът не може да се прогнозира.

- Според германски медии треньорът ви Ули Вегнер е разкрил, че двамата ще подновите договорите си със “Зауерланд” и ще останете с тях до 2020 година. Вярно ли е това?

- Не е точно така. За първи път ще съобщя тази новина пред вас, но преди 10 дни аз прекратих договора си със “Зауерланд” предсрочно, заради което им платихме 150 хил. долара. Ние ще останем в добри отношения и ще работим съвместно, но нещата не вървят. Гоним различни интереси и имаме различна идеология. Нито те са лоши, нито аз съм лош. Смятам, че всеки трябва да следва своите цели по своя си начин, което е по-добре за всички страни. И аз си платих за това.

- Вие сте казвали, че за вас не всичко е пари.

- Най-важно е човек да се чувства добре, да отстоява принципите си, да защитава достойнството си и да бъде това, което е. Да, за мен парите са важни, те движат света, но в никакъв случай не са всичко. Не трябва да оставяме на алчността да ни води Много хора, изглежда, мислят, че ще живеят по 3000-4000 години, но колко преди нас са ламтели и са мислели същото, а вече ги няма.

Не трябва да се забравя, че всички сме временно тук. Преди време прочетох, че Ванга е казала нещо, до което и аз достигнах като извод още преди това, а то е, че човек не трябва да иска много, за да може да плати цената. Един ще открадне, ще постъпва долно, ще натрупва милиони и милиарди, ще преуспява моментално, но има някой, който гледа и накрая всичко си идва на мястото. Всеки минава на касата и си плаща дълговете.

Баща ми ни е учил да бъдем честни, почтени и да помагаме на когото можем. Не казвам, че трябва да съм за пример, казвам просто какво ме води в живота.

- Съжалявали ли сте поне веднъж след несъстоялия се мач с Антъни Джошуа, че не излязохте на ринга въпреки контузията?

- Замислял съм се. Питал съм се: "Дали не сбърках?" Но като си спомня как бях контузен и невъзможността да съм във форма 100%, защото бях на по-малко от 50%, си казвам, че изобщо няма за какво да съжалявам. Неведнъж съм имал сериозни травми в живота си и отдавна съм си направил изводите, че стават такива неща и е безсмислено да си ги слагаш на сърцето. Просто трябва да вземеш най-доброто решение към дадения момент. Оттам нататък отново да атакуваш. Не съм от драматичните типове, които хленчат. Не се вайкам никога.

- Извън ринга склонен ли сте да поемате рискове, или предпочитате разумните ходове?

- Не мога да кажа. Опитвам се да намеря златния баланс. Реагирам според ситуацията. Много пъти си мисля, че прекалено много обмислям и анализирам всичко, като действам винаги стратегически в живота си.

Наскоро разбрах, че някои хора пък са ме определили като сприхав, което за мен беше изненада. Изглежда, имам и това в характера си, което ме радва.

- Брат ви Тервел няма загуба на професионалния ринг до момента. Давате ли му безценни съвети?

- Държа на максимата: “Непожелано добро носи само зло.” Когато някой не желае да му се дават съвети, няма как и няма нужда от такива. Но когато брат ми дойде и ме попита какво мисля за това или онова, тогава винаги му давам мнението си. И той се вслушва. Обратното също важи. Нищо че той е по-малък от мен. Много пъти и аз съм се вслушвал в него Смятам, че двама души мислят по-добре от един. Все пак ние преди всичко сме хора и ако някой си мисли, че знае всичко, е най-големият глупак на планетата.

- Смятате ли, че Тервел може да ви надмине в триумфите на ринга?

- Защо да не го направи?! Зависи от него. Тук не е въпрос на съревнование между двама ни, а на това кой колко може, какво може, какво иска и... дали има късмет. Защото в спорта винаги трябва и малка доза късмет.

- И двамата сте се доказали като твърди бойци. Как станахте такива?

- Ние сме един далечен проект на нашия баща Венко Пулев. Още преди да се родим, той много е искал да има синове, които да направи боксьори. Мечтал е да има момчета през целия си живот и преди да има нашите сестри. Дори след нашето раждане е искал да има още един син, но майка ми вече не е пожелала. Той е бил влюбен в бокса. И всъщност това е една много интересна история, която доказва, че когато човек желае нещо много силно, то няма как да не се случи. И цялата вселена ще му съдейства, за да стане.

- Бихте ли се радвали, ако можеше и в момента баща ви да е до вас?

- Разбира се. Той обаче е в нас. Ние помним всички негови съвети в детайли и подробности. Начинът му на мислене е останал в нас, личният му пример. И в Библията пише: “Доброто дърво ражда добри плодове.” Затова и много пъти казвам, че ако някой родител не е доволен от детето си, до голяма степен за това е виновен самият той.

- С какво ви спечели като посланик кампанията “Да изчистим България заедно”?

- С това, че е уникална и има смисъл. Да изчистим България за един ден е минимумът. За мен е много важно не само да изчистим България, а да я пазим чиста. Не може за един ден да бъдем за пример, а после да цапаме цяла година. Иска ми се българинът да има културата да не прави мръсотия и да научи и децата си на същото. Познавам много хора, мои приятели, умни и възпитани, които въпреки всичко нямат нужната култура. Това опира и до интелект. Трябва да са покаже на всички. Да се извика: “Пазете тази България, пазете природата чиста”. Вярвам, че това ще стане след време. Затова застанах зад тази кампания.

Цялото интервю четете тук - в "168 часа"

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Спорт

Христо Стоичков вдигна червен картон на шефове и треньор на "Барса". СНИМКА: ВЛАДИМИР СТОЯНОВ

Стоичков: "Барса" удари дъното, похарчихме 500 милиона и нищо

"Барселона" удари дъното. Има много неща, които трябва да се променят, като започнем от президента Бартомеу и треньора Сетиен. Много играчи като Пике, който сам предложи да си тръгне, тъй като се чувства виновен", изригна мегазведата на световния футбол Христо Стоичков след невиждания позор на тима в Шампионската лига - 2:8 от "Байерн" в

Томас Мюлер

Мюлер за 8:2 спрямо 7:1: В Бразилия не държахме така нещата под контрол

След победата с 8:2 над "Барселона" емблемата на "Байерн" Томас Мюлер бе помолен от германски медии да сравни мача с този, в който бундестимът удари 7:1 Бразилия на нейна територия в 1/2-финала на световното през 2014 г. "Неее, не е съвсем същото. В Бразилия не държахме така нещата под контрол", обяви офанзивният футболист

Снимката на отчаянието. Лионел Меси и Тер-Щеген в съблекалнята на полувремето.

74 години от последната осмица срещу "Барселона"

"Барселона" допуска 8 гола в официален мач за първи път от 1946 година насам, след като загуби с 2:8 от "Байерн" в Шампионската лига. Тогава губи с 0:8 от "Севиля" за купата. Каталунците записват нулев сезон за първи път от 12 години, като няма да спечелят нищо този. За последно това се случи през 2008 година

Спорт по тв днес: мач на "Левски", още футбол от България, Шампионската лига и Нидерландия, тенис, Формула 1, NBA, NHL, ММА, колоездене, голф, световно по снукър

Спорт по тв днес: мач на "Левски", още футбол от България, Шампионската лига и Нидерландия, тенис, Формула 1, NBA, NHL, ММА, колоездене, голф, световно по снукър

Лошо ми е!, все едно казва Меси в края на мача.

За първи път от 2006-а без Меси и Роналдо в 1/2-финалите на ШЛ след безмилостното 8:2

Освен рекордната загуба на "Барселона" в европейските клубни турнири още няколко интересни факти и постижения бяха причинени от безмилостната победа с 8:2 на "Байерн" в 1/4-финала на Шампионската лига. За първи път в елиминационната фаза на турнира отбор вкарва 8 гола в един мач. В групите го направиха "Ливърпул" (8:0 срещу "Бешикташ" през 2007-а)

Угандиец счупи 16-годишен рекорд в атлетиката

Угандиец счупи 16-годишен рекорд в атлетиката

Угандиецът Джошуа Чептегей подобри световния рекорд на 5000 метра. 23-годишният атлет завърши за 12:35,36 мин на турнира от "Диамантената лига" в Монако. Предният рекорд бе от 2004 г. и бе на етиопеца Кенениса Бекеле и бе с 1,99 сек по-слаб от новия. Чептегей е световен шампион от 2019 г. и втори от първенството на планетата през 2017 г

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Спорт

Габриела Петрова втора в Монако, Демирева само със 184 см

Габриела Петрова втора в Монако, Демирева само със 184 см

Габриела Петрова остана втора в тройния скок на турнира от "Диамантената лига" в Монако. Тя записа три опита над 14 метра, като най-добрият бе 14,18. Габи бе изпреварена само от световната рекордьорка Юлимар Рохас от Венецуела, която записа 14,27 м в четвъртия си опит. Трета с 14,08 м остана португалката Патрисия Мамона

"Славия" отнесе тройка в Разград

"Славия" отнесе тройка в Разград

"Лудогорец" отнесе с 3:0 "Славия" и постигна първа победа в първенството. Сисиньо, който бе помилван от БФС, за да има кой да играе бек в тима на Павел Върба откри в последната минута на първото полувреме след прехвърлящ удар над вратаря Стергиакис. В 73-ата Мавис Чибота от пряк свободен удар направи 2:0

Юлиан Нагелсман триумфира след последния съдийски сигнал на стадион “Жозе Алваладе” в Лисабон.

Нагелсман за Симеоне: Той иска да печели дори на камък-ножица-хартия

Най-младият клуб, който стига до 1/2-финал в Шампионската лига. Най-младият треньор, който извежда отбора си до тази фаза. Първият тим, за който не играе Кристиано Роналдо и отстранява “Атлетико” (Мадрид) под ръководството на Диего Симеоне в елиминационната фаза на турнира. Всички тези постижения станаха факт благодарение на победата на “РБ

Снимка: фейсбук на федерацията

Мартин Стоев доволен от жребия за Евро 2020

Волейболните национали на България до 18 г. се паднаха в група с домакина Италия, Турция, Белгия, Словакия и Финландия за европейското в тази възрастова група. Виртуалният жребий бе изтеглен с 4 дни закъснение, което породи съмнение, че шампионатът е под въпрос. Мачовете от европейското ще са в Марсиковетере и Лече от 5 до 13 септември

"Левски" върна заем предсрочно, няма да подпише договора за тв правата

"Левски" върна заем предсрочно, няма да подпише договора за тв правата

На съвместно заседание в четвъртък, 13 август, надзорният и управителният съвет на ПФК „Левски" гласуваха за погасяване на краткосрочния заем от 199 999 лв., който беше изтеглен за оперативни нужди в края на месец юли. Сумата беше върната предсрочно с минимална лихва. На заседанието бе обсъдено актуалното финансово състояние на клуба

Вечното дерби ЦСКА - "Левски" е на 37-о място в света

Вечното дерби ЦСКА - "Левски" е на 37-о място в света

Най-популярното футболно списание в света "4-4-2" отново публикува списъка на 50-те най-големи дербита в света. Българското ЦСКА - "Левски" е поставено на 37-о място на планетата. Най-великото дерби в света е аржентинското "Бока Хуниорс" - "Ривър Плейт". След него в челната десетка са "Барселона" - "Реал" (Мадрид), "Селтик" - "Глазгоу Рейнджърс"

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber