„Дунав“ се връща на Градския стадион в Русе

https://www.24chasa.bg/sport/article/10494239 „Дунав“ се връща на Градския стадион в Русе „Дунав“ се връща на Градския стадион в Русе www.24chasa.bg
Градския стадион в Русе.
Градския стадион в Русе.

От пролетния полусезон на 2021/2022 „Дунав“ се връща отново на най-големия стадион в Русе - Градския стадион след близо 2 години прекъсване, съобщиха от клуба.

От изпадането на отбора от елита, ръководството на клуба предпочиташе да използва стадион "Дунав" до този момент с цел оптимизиране на логистиката. С оглед на очакваното изкачване в по-горна дивизия и по-сериозните инфраструктурни критерии, след детайлен анализ, е бил предпочетен Градският стадион като дом на "драконите" за официалните срещи на отбора.

Вече са били проведени разговори с Община Русе по отношение на необходимите дейности, за да може съоръжението да бъде уютен дом за фенове и футболисти. В момента се изготвя списък с някои подобрения, които е необходимо да се направят, за да може да се подобри зрителското изживяване.

След консултации с БФС, не се очакват и проблеми и с професионалния лиценз на стадиона. Досегашният клубен стадион "Дунав" ще продължава да се използва за тренировъчна дейност и приятелски срещи. Градският стадион е неизменно свързан с някои от най-паметните моменти в историята на клуба и за младите футболисти на "драконите" ще бъде истинска чест да защитават Русе на футболния терен на мястото където са го правили легенди като Никола Йорданов, Тодор Тодоров, Шамси Сюлейманов, Благой Далев, Слави Дамянов, Никола Христов, Стоян Маринов, Ешреф Сюлейманов, Павел Малинов, Стоян Илиев и много други.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Спорт

Снимка: Фейсбук страница на "Трибуна Сектор Г"

"Трибуна Сектор Г" скочи на Гриша Ганчев след интервюто: На лъжата краката са къси

Спорт по телевизията днес

Спорт по телевизията днес

Моуриньо пак е специален, спечели първата Лига на конференциите

Моуриньо пак е специален, спечели първата Лига на конференциите

Селекционерът Николай Желязков дава наставления.

България удари европейския шампион Италия

Константин Папазов - Тити

Отмениха наказанието на баскетболния "Левски", ще играе пак с "Балкан"

Снимка БФС

Борислав Михайлов връчи дипломите "Про лиценз" на 20 треньори

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave