Болницата в Разлог с нов висок клас рентген, обновиха АГО

https://www.24chasa.bg/region/article/9989233 Болницата в Разлог с нов висок клас рентген, обновиха АГО Болницата в Разлог с нов висок клас рентген, обновиха АГО www.24chasa.bg
Болницата в Разлог с нов висок клас рентген, обновиха АГО

Продължават инвестициите на община Разлог в МБАЛ Разлог. Със средства за нов рентген се присъединиха и прилежащите общини, чиито жители обслужва здравното заведение.

Приключва ремонтът в Акушеро-гинекологично и родилно отделение. Средствата за ремонт и пълна реконструкция осигури община Разлог. Отделението е с нова визия и с модерна, удобна и функционална среда за младите майки и новородените, както и за лечение на болните.
В момента се ремонтира и поликлиниката в Разлог, която не е реновирана повече от 30 години. Ще се изгради нов покрив с термопанели и ще се постави изолация, което ще осигури не само по-добра среда за лекари и пациенти, но и ще подобри икономическите показатели на поликлиниката. Предстои доставка и поставяне на дограма.

Болницата в Разлог с нов висок клас рентген, обновиха АГО

Една от най-значимите инвестиции за МБАЛ Разлог е закупеният висок клас нов рентгенов апарат. По времето на пандемията преминаха стотици пациенти, старият рентген свърши огромен обем от работа, но практически е остарял и всеки момент може да дефектира необратимо.

"Ето защо, заедно с ръководството на болницата, взехме мерки, поканихме кметовете на прилежащите общини и общинските ръководства да участват в тази огромна и непосилна само за нас инвестиция. Всички мои колеги, чиито жители МБАЛ Разлог обслужва –община Банско, община Белица, община Якоруда, прегърнаха идеята и помогнаха, за което искрено отново благодаря", коментира кметът Красимир Герчев.

Новият рентген е последно поколение медицинска апаратура, предназначен за диагностика и лечение. Инвестира се и в образната диагностика като е закупено приспособление за скенера, което дава възможност за поставяне на специален контраст в подкрепа на работата на лекарите.

"Имаме ясна цел и програма за модернизиране и подобряване условията за лечение и обслужване на болните в МБАЛ Разлог. През последните години със средства от общината бяха ремонтирани Детско, Родилно, Хирургичното и Неврологичното отделение, Акушеро-гинекологично и родилно, предстои ни ремонт на кухненския блок на детско отделение. Всяка година инвестираме в лечебното заведение като нашата цел е МБАЛ Разлог да се превърне в съвременна болница и предоставя модерни здравни услуги на жителите на община Разлог и прилежащите общини. Инвестициите в лечението и в здравето на хората, в привличането на млади лекари и създаването на добри условия на медицинския персонал, е постоянна наша грижа", допълни кметът Герчев.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Кметът на града награди гребците 
Снимки: Община Русе

Пенчо Милков награди най-добрите гребци на Русе

Плаж "Болата"

Подновиха издирването с хеликоптери на изчезналия мъж от Добрич край „Болата”

Д-р Стефанов /отляво/ с д-р Стела Денчева и Даниел Панов

Двама млади лекари започнаха работа в белодробната болница във В. Търново

Златко Живков

Кметът на Монтана: Общините настояват да се получават процент от данъците на фирми и граждани

Компютърно изображение на коронавируса Снимка: Ройтерс

Седем учители и девет ученици сред новозаразените в Бургас

Плаващ кран ще спасява заседналия край Яйлата кораб

Плаващ кран ще спасява заседналия край Яйлата кораб

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber