Осъден за 4 престъпления изтърпя и последното си наказание

https://www.24chasa.bg/region/article/9959644 Осъден за 4 престъпления изтърпя и последното си наказание Осъден за 4 престъпления изтърпя и последното си наказание www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay
СНИМКА: pixabay

Осъден за 4 престъпления в Русе изтърпя и последното си наказание, съобщи Темида. На 03 юли 2021 г. О. Б. е изплатил напълно наложената му глоба в размер на 5000 лв., след като през 2018 г. е изтърпял и другите си две наказания – лишаване от свобода за срок от една година и три месеца и обществено порицание за извършените 4 различни престъпления.

Окръжен съд – Русе на 21 декември 2017 г. е одобрил споразумение, с което мъжът се признал за виновен по повдигнатите му от прокуратурата 4 обвинения. На 19 юни 2017 г. в гр. Русе той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - от терасата на жилището си възпроизвел един изстрел с ловна пушка.

За времето от 19 юни 2017 г. до 20 юни 2017 год., в гр. Русе, той държал огнестрелно оръжие - ловна, гладкостенна, едноцевна пушка марка „SARALLAR“, модел „TS 870 TM NBD“, 12 калибър, както и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 17 /седемнадесет/ броя ловни патрони, калибър 12 и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 4 /четири/ броя сигнални, хаосни патрони, кал.9мм., допълнително, саморъчно снарядени със сачма, без да има за това надлежно разрешение. През периода от 04 април до 20 юни 2017 г. в гр. Русе, той засял и отглеждал 16 растения от рода на конопа - марихуана с нетно тегло 606 грама на стойност 3 636 лева в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила.

На 20 юни 2017 г. в гр. Русе, без надлежно разрешително, мъжът е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества: марихуана на обща стойност 9 658,08 лева. След определяне на отделни наказания за всяко от престъпленията, същите са били групирани и неосъжданият пенсионер О. Б. е приел да изтърпи едно общо такова в размер на една година и три месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, глоба в размер на 5000 лв. и обществено порицание.

При изпълнението на наказанието лишаване от свобода е било приспаднато предварителното задържане, считано от 19 юни 2017 г. Наказанието обществено порицание е било изпълнено на 05 януари 2018 г. чрез прочитане на споразумението по Радио Русе.

Наказанието лишаване от свобода е било изтърпяно в периода от 19 юни 2017 г. до 12 август 2018 г. в Затвора – Ловеч с помощта на 1 месец и 7 дни от работа. Видно от разпореждане на частен съдебен изпълнител, изпълнителното дело срещу О. Б. е приключено поради изцяло платени глоба и разноски.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Заведенията по Главната са пълни с клиенти в слънчевите октомврийски дни

Глобяват клиенти на заведения на открито, браншът готви голям протест в Пловдив

Екоминистърът ще предложи за държавна почит участниците в спасяването на Vera Su

Екоминистърът ще предложи за държавна почит участниците в спасяването на Vera Su

МБАЛ-Смолян

40-годишен паднал от 9-тия етаж на болницата в Смолян, оцелял е

Vera Su вече е във Варненския залив

Vera Su вече е във Варненския залив

Видин и Лом ще кандидатстват с общ проект за газифициране на населените места

Видин и Лом ще кандидатстват с общ проект за газифициране на населените места

"Вера Су" изплава, започва изтеглянето му

"Вера Су" изплава, започва изтеглянето му

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber