Кметът на Ловеч изрази тревога от финансовите ограничения по строежа на АМ "Хемус"

https://www.24chasa.bg/region/article/9944686 Кметът на Ловеч изрази тревога от финансовите ограничения по строежа на АМ "Хемус" Кметът на Ловеч изрази тревога от финансовите ограничения по строежа на АМ "Хемус" www.24chasa.bg
Корнелия Маринова Снимка: Архив
Корнелия Маринова Снимка: Архив


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изрази своята и на много хора тревога от предприетите финансови ограничения по строежа на АМ "Хемус" в изявление:
"Изказването на министъра на финансите, че това не е спешен ремонт, както и решението, което МС взе неотдавна, хвърлят в огромно притеснение нашата общност. В тази връзка хората питат - на базата на какво е взето това експертно решение и становище, че това не е обект от първостепенно решение? Извършена ли е предварителна оценка на съответствието, нещо, което се изисква и за най-малките проекти, за да се види какво ще е отражението на един или друг проект върху развитието на местната общност? Очевидно не е."
След това кметът на Ловеч изтъква, че много от инвеститорите, които и в момента са заявили желание за работа, се чувстват объркани от това, което се случва. Маринова подчерта, че много от фирмите са поели ангажименти за разширяване на производството с оглед перспективата на магистралата. След това пита - не се ли притесняват управляващите от искове?
"Считам също, се казва още в изявлението, че това е огромен удар по общините, защото мнозина от общинските ръководства сме предприели действия по реновиране и рехабилитация на индустриалните зони, включили сме се в интегрираните планове за развитие, в изграждане на нови паркове и зони. Какво става на практика с тези наши проекти и заетост на хората?"
След това изтъква: "Изключително сериозен е проблемът за доверието към държавата. Не е сериозно в момент, в който има поети ангажименти, държавата да казва - прекратяваме работата дотук. Всеки трябва да си даде отговор на въпроса - кой какви перспективи за развитие дава за Северна България на гражданите? Мисля, че отговорът е ясен."

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

В Добрич провеждат демострационно гласуване. Снимка: Авторът

В Добрич провеждат демострационно гласуване

СНИМКА: Архив

Затварят всички училища в Пловдив

Имунизация в котленското село Градец.

След смъртта на родилка 49 се ваксинираха за ден в село Градец

Ресторантьори се оплакват от липса на клиенти след въвеждането на делените сертификати. Снимка: Авторът

Пловдивски ресторантьори: 80% паднаха оборотите ни след зелените сертификати

Свършват COVID леглата в Търново, областната болница разкри допълнителни

Свършват COVID леглата в Търново, областната болница разкри допълнителни

Снимка: ОДМВР- Сливен

Акция срещу купуването на гласове в села край Сливен

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber