Осъден условно ще изтърпи наказанието си ефективно в затвора

https://www.24chasa.bg/region/article/9924852 Осъден условно ще изтърпи наказанието си ефективно в затвора Осъден условно ще изтърпи наказанието си ефективно в затвора www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Окръжен съд – Русе постанови 37-годишният Д. Д. да изтърпи ефективно при първоначален общ режим наказанието една година и осем месеца лишаване от свобода, наложено му през 2019 г., което тогава е било отложено за изпитателен срок от 4 г. и 6 м.

На 22 октомври 2019 г. осъденият подписал споразумение, признавайки се за виновен в това, че на 27 септември 2018 г. в гр. Русе, без надлежно разрешително, е държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества: марихуана, метамфитамин и амфетамин на обща стойност 1062,75 лева.

За това престъпление той е приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 8 месеца с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца. Именно в този изпитателен срок Д. Д. извършил същото по вид престъпление, за което бил задържан в ареста от 01 март 2021 г. до приключване на делото. На 15 април 2021 г. пред състав на Окръжен съд – Русе, мъжът е подписал споразумение и приел да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим, като бил приспаднат периода на предварителното задържане.

Съгласно закона, ако до изтичане на определения от съда изпитателен срок, осъденият извърши друго умишлено престъпление от общ характер, за което му бъде наложено наказание лишаване от свобода, той изтърпява и отложеното наказание. Определението на Окръжен съд – Русе, с което е постановено Д. Д. да изтърпи ефективно при първоначален общ режим наказанието една година и осем месеца лишаване от свобода, вече е в законна сила и е приведено в изпълнение. След изтичането на този срок ще започне изпълнението на наказанието от една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим, наложено по второто осъждане.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Здравко Димитров получи втората си доза ваксина.

Кметът на Пловдив си постави втора доза ваксина

Заведенията по Главната са пълни с клиенти в слънчевите октомврийски дни

Глобяват клиенти на заведения на открито, браншът готви голям протест в Пловдив

Екоминистърът ще предложи за държавна почит участниците в спасяването на Vera Su

Екоминистърът ще предложи за държавна почит участниците в спасяването на Vera Su

МБАЛ-Смолян

40-годишен скочи от 9-тия етаж на болницата в Смолян, оцеля

Vera Su вече е във Варненския залив

Vera Su вече е във Варненския залив

Училище "Петър Берон" в село Царевци до Аврен Кадър: БНТ

Директорка на училище ходила на работа, въпреки че била с позитивен тест

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber