Дунавската агенция приключи втория етап на драгиране на реката

https://www.24chasa.bg/region/article/9921624 Дунавската агенция приключи втория етап на драгиране на реката Дунавската агенция приключи втория етап на драгиране на реката www.24chasa.bg
Дунавската агенция приключи втория етап на драгиране на реката

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ приключи с втория етап на драгажни работи в българския участък на реката. През последните седмици се работеше по удълбочаване на един от критичните райони в непосредствена близост до устието на р. Янтра от ркм 538.500 до ркм 536.900. Там бяха издрагирани 92144 m3.

От следващата седмица започва третият за тази година драгаж за осигуряване на необходимите дълбочини на фарватера в критичните за корабоплаване участъци. Те ще се извършат в района на ркм 545,500 до ркм 544,800, намиращ се в района на остров Вардим. Драгажните работи се изпълняват съгласно договор между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ и „Космос Шипинг“ АД на стойност е 6 730 640 лева без ДДС.

От следващата година ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ ще разполага със собствена мултифункционална драгажна техника, с която ще изпълнява сама своите ангажименти за поддръжка на фарватера в българския участък на река Дунав. Оборудването се закупува по проект финансиран от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 на стойност приблизително 20 млн. лева.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Римските терми са сред най-запазените архитектурни паметници от античния период в България. Изградени са през римската епоха към края на II век и представляват най-голямата римска баня на Балканите.

Варна подарява ваучери за културен туризъм

Състоянието на пътищата в страната

Възстановено движението Тополовград – Ямбол

ОД на МВР - Кюстендил КАДЪР: Google maps

Нов шеф на криминалистите в Кюстендил

Пожарникарите овладяха бързо огъня.

Евакуираха възрастни хора при пожар в Пловдив (Снимки)

В обособена шатра раздават вода в Русе. Снимка: Община Русе

В Русе заради жегата раздават минерална вода и оросяват улиците

СНИМКА: Pixabay

Температурата в Ямбол достигна 39.1 градуса

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber