Кулинарното състезание „Като шеф готвачите“ излъчи своите победители

https://www.24chasa.bg/region/article/9904644 Кулинарното състезание „Като шеф готвачите“ излъчи своите победители Кулинарното състезание „Като шеф готвачите“ излъчи своите победители www.24chasa.bg
Снимки: Община Русе
Снимки: Община Русе

В последния ден от тридневната програма на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации, на които Русе е домакин, бяха излъчени победителите в кулинарното състезание „Като шеф готвачите“.

Кулинарното състезание „Като шеф готвачите“ излъчи своите победители

Любителите на добрата кухня имаха възможността да наблюдават надпреварата на живо, а уменията на младите любители кулинари се оценяваха от жури от най-добрите топ готвачи на България.

Кулинарното състезание „Като шеф готвачите“ излъчи своите победители

Събитието е организирано от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, Клуба на професионалните готвачи в Русе и Община Русе. Специален гост в журито беше Шеф Ради Стамболов с участието на шеф Ивайло Димитров и с подкрепата на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Русе.

Първата награда отиде при Кристиян Златев и Виктория Василева. Тя бе връчена от заместник-кмета Златомира Стефанова. „Вие сте кулинарното бъдеще на Русе и трябва да знаете, че ние имаме нужда от вас, да останете в нашия град и да сте част от развитието на туризма именно тук“ – с тези думи г-жа Стефанова се обърна към отличените с наградата на Община Русе и към всички участници в състезанието.
Наградата на клуба на професионалните готвачи в Русе бе връчена от председателя на клуба шеф-готвач Ивайло Димитров. С нея бяха отличени Еджем Мехмедова и Силвена Стоянова.

Третото място в IV издание на I кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бе отредено за Берк Ибрямов и Наталия Атанасова, а шеф-готвач Петър Атанасов връчи техните награди.

На второ място се класираха Даяна Горчева и Христо Христов. Те бяха наградени от зам.-председателя на Българската асоциация на шеф готвачите в България шеф-готвач Ивайло Димитров.

Големите победители в кулинарното състезание, което събра любителите на добрата кухня в Русе, станаха Дариян Петров и Бонжу Михай Константин. Те бяха награди от председателя на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.

Бонжу Константин учи в прифесионалната гимназия по туризъм в Румъния, а в негова подкрепа на събитието днес присъстваха още председателят на асоциацията на обучението на всички професионални училища по хотелиерство и готварство в Румъния Карло Драгомир и секретарят на асоциацията и директор на гимназията на Михай Николай Петреску. Еврорегион „Данубиус“ също съдейства за провеждането на кулинарното състезание за деца в Русе.

Участниците оцениха надпреварата като мотивираща за тяхното бъдещо развитие и споделиха, че с нетърпение очакват следващото състезание, в което да покажат на какво са способни в кухнята.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Снимка ВСУ "Черноризец Храбър"

Елеонора Митрофанова получи във Варна златен плакет "Черноризец Храбър"

Римските терми са сред най-запазените архитектурни паметници от античния период в България. Изградени са през римската епоха към края на II век и представляват най-голямата римска баня на Балканите.

Варна подарява ваучери за културен туризъм

Състоянието на пътищата в страната

Възстановено движението Тополовград – Ямбол

ОД на МВР - Кюстендил КАДЪР: Google maps

Нов шеф на криминалистите в Кюстендил

Пожарникарите овладяха бързо огъня.

Евакуираха възрастни хора при пожар в Пловдив (Снимки)

Пристигналият екип на Спешна помощ е транспортирал работника до пловдивска болница.

Работник загина при взрив в сладкарски цех в Съединение

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber