Дариха 100 000 лв. за млади медици

https://www.24chasa.bg/region/article/9904638 Дариха 100 000 лв. за млади медици Дариха 100 000 лв. за млади медици www.24chasa.bg
Десислава Тальокова

100 000 лева дарение в подкрепа на каузата да останат млади медици в България одобри фондация "Америка за България", съобщи изпълнителният директор на фондацията Десислава Тальокова. Това стана по време на юбилейното тържество по случай 1 година от основаването на фондация „Млади медици за България“ /ФММБ/, която ще получи тези средства. Тя е учредена от пловдивския лекар д-р Динко Младенов.
Финансова подкрепа вече е стигнала до 90 специалисти на възраст до 35 години, които учат и практикуват медицина, стоматология, фармация, медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене.
„Д-р Младенов, давам си сметка, че администрацията, която представлявам сега, през повечето време не само не ти е помагала, но може и да ти е пречила“, обърна се към домакина служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Той обеща това да се промени, тъй като хората вече разбират, че здравеопазването не е социално подпомагане, не е административна дейност, която е някакъв разход на бюджета, а е икономиката на бъдещето.

"Най-важното за човечеството става качеството и продължителността на живота – за което се грижат здравните системи. Бъдещето на високите технологии е медицината. 20 години е зрялост, може да създадеш поколение, да изградиш верига от болници“, допълни министърът, който също подкрепи благородната кауза.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Елеонора Митрфанова получи във Варна Златен плакет "Черноризец Храбър"

Елеонора Митрфанова получи във Варна Златен плакет "Черноризец Храбър"

Римските терми са сред най-запазените архитектурни паметници от античния период в България. Изградени са през римската епоха към края на II век и представляват най-голямата римска баня на Балканите.

Варна подарява ваучери за културен туризъм

Състоянието на пътищата в страната

Възстановено движението Тополовград – Ямбол

ОД на МВР - Кюстендил КАДЪР: Google maps

Нов шеф на криминалистите в Кюстендил

Пожарникарите овладяха бързо огъня.

Евакуираха възрастни хора при пожар в Пловдив (Снимки)

Пристигналият екип на Спешна помощ е транспортирал работника до пловдивска болница.

Работник загина при взрив в сладкарски цех в Съединение

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber