Председателят на Общинския съвет в Каварна запази поста си

https://www.24chasa.bg/region/article/9710509 Председателят на Общинския съвет в Каварна запази поста си Председателят на Общинския съвет в Каварна запази поста си www.24chasa.bg
След извънредното заседание на местния парламент в Каварна в четвъртък председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов остава на поста си.

След извънредното заседание на местния парламент в Каварна в четвъртък председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов остава на поста си. По точка 2 от дневния ред – за прекратяване на правомощията му, „за” са гласували 3-мата общински съветници от БСП, съветникът от АБВ и 4-мата независими общински съветници. „Против” са гласували 7 съветници, „въздържали се” – 2-ма. Те са по 4-има от ГЕРБ и ВМРО и 1 от „Атака”.

„Председателят Йордан Стоянов заяви на заседанието, че ще съди за клевета седемте общински съветници, които предложихме прекратяване на правомощията му заради това, че допусна уронването на престижа на институцията Общински съвет, след като се оказа замесен в скандала с бития в офиса на ГЕРБ кмет на село Белгун Благомир Станев в нощта срещу 5 април”, каза независимият общински съветник Нина Ставрева, бивш кмет на община Каварна.

Предложената декларация по повод извършеното физическо насилие и агресия над кмета на село Белгун Благомир Станев, за което той твърди, че е станало в офиса на ГЕРБ-Каварна, в нощта срещу 5 април, в присъствието на Йордан Стоянов, председател на Общинския съвет и на ГЕРБ-Каварна, и е подал жалба до прокуратурата, е била приета от всички 17 съветници, включително и председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов е гласувал за нея, добави Ставрева.

„Категорично не приемаме решението на Общинския съвет. 7-те общински съветници, които поискахме извънредното заседание, обсъждаме, че най-вероятно няма да участваме в работата на комисиите и в заседанията, защото не приемаме Стоянов да ни представлява като председател”, добави още Ставрева.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Представителите на "Прайд Бургас" се оказаха в пъти по-малко от техните опоненти. Снимки:24 часа

Димки и краставици летяха на гей прайда в Бургас, цялата полиция на крак (Снимки)

Много танцьори, начело с белоземеца Генчо Тодоров, радваха публиката по време на феста.

Белозем отбеляза фестивала на щъркела - символа на селото (снимки)

Служебна РИК ще има във Враца, партиите не се разбраха

Служебна РИК ще има във Враца, партиите не се разбраха

Дилян Млъзев подари на посланика икона на светите Константин и Елена

Японският посланик впечатлен от Елена и историята на възрожденския град

Добромир Добрев обиколи щандовете на любителите кулинари

Кмет с точилка и надяждане на празника на дрипавата баница във Върбица

Нова специализирана техника в резервата „Сребърна“

Нова специализирана техника в резервата „Сребърна“

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber