Инициатива за детски лагер събра дарения от 35 хиляди лева

https://www.24chasa.bg/region/article/9550947 Инициатива за детски лагер събра дарения от 35 хиляди лева Инициатива за детски лагер събра дарения от 35 хиляди лева www.24chasa.bg
Инициатива за детски лагер събра дарения от 35 хиляди лева

Детски лагер „Синьо лято” ще бъде построен край язовир Долна вода до село Студено буче в община Монтана. Това обявиха на пресконференция кметът Златко Живков, председателят на Управителния съвет на Националния ловно-рибарски съюз инж. Васил Василев, председателят на Ловно-рибарско дружество „Огоста” и президент на Ротари клуб в Монтана Борис Цветков и председателят на рибарския клуб в града Владимир Цветков.

Инициативата за провеждане на обучения за деца край язовира е отпреди 3 години. Те се организират от ЛРД – Монтана в партньорство с общината, Българския червен кръст и Съвета по наркотични вещества. От миналата година е разработен проект за изграждане на база за седмични обучения.

През последните няколко месеца стартира и кампания за набиране на средства, с които да бъде изпълнен проектът, заяви кметът Златко Живков. В нея се включиха общински съветници, ротарианци и граждани с индивидуални дарения между 200 и 2000 лева, уточни той. Събрани са общо 35 хиляди лева.

Обучителните лагери ще се провеждат през летните месеци - юни, юли и август. В тях могат да се включат деца от първи до ХІ клас. В рамките на седмица те ще усвояват теоретични познания за дивите животни и природата, практически умения по риболов и оказване на първа помощ.

Основната ни цел е да върнем децата сред природата, заяви председателят на ЛРД „Огоста” Борис Цветков. Желаещите са много и в обученията досега участваха 160 деца. Заради пандемията пропуснахме миналата година, но се надяваме този проект да се развие, допълни той.

Инициативата на колегите, с активната подкрепа на ръководството на община Монтана, ще даде първия пример в България за добра реализация на публично партньорство в работата с подрастващото поколение, заяви председателят на управителния съвет на НЛРС инж. Васил Василев. Той допълни, че ако моделът, който се реализира в Монтана, бъде приложен и в други градове от страната, ще има подрастващо поколение с правилно отношение към опазването на дивите животни и местообитанията им. Това според инж. Василев е голямото предизвикателство днес.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

СНИМКА: Pixabay

Верижна катастрофа с 6 коли в София

Пловдивската полиция обясни за акта на шофьорката на пропадналата в шахта кола

Пловдивската полиция обясни за акта на шофьорката на пропадналата в шахта кола

И любим учител от  Сопот си отиде, ученици и колеги скърбят

И любим учител от Сопот си отиде, ученици и колеги скърбят

Кола пропадна в необезопасена шахта, водачката получи акт.

Кола хлътна в зейнала шахта в Пловдив, глобиха шофьорката

Снимка: Фейсбук-Пламен Ивайлов.

Кола пламна в движение във Враца, шофьорката бяга

Зам.-областният управител Живко Желязков

61 лица в Добричка област – с работни места по регионалната програма за заетост

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber