Базар на мартенички в Монтана за деца, загубили родител в пандемията

https://www.24chasa.bg/region/article/9534343 Базар на мартенички в Монтана за деца, загубили родител в пандемията Базар на мартенички в Монтана за деца, загубили родител в пандемията www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторката
СНИМКИ: Авторката

“В трудните дни на изолация и ограничения има деца, които осиротяха и останаха без родителска ласка. Tова се случи по време на пандемията заради коронавируса“, сподели за „24 часа“ директорката на Четвърто основно училище „Иван Вазов“ в Монтана Ваня Велизарова.

Педагозите са решили да помогнат на тези 15 деца от различни училища, като им подарят зрънце надежда и вяра в приятелството и любовта. Сред тях са много добри деца, загубили майка или татко на възраст до 40 години.

“Заедно ще се справим, заедно можем да стоплим детската душа! “, казват инициаторите на благотворителната кампания. Стотици ръце на учители, ученици и родители от екипа на Четвърто основно училище „Иван Вазов“, гр. Монтана изработиха мартенички, като вплетоха в нишките на бялата и червена вълна своята любов, всеотдайност и съпричастност. Част от изработените мартеници ще бъдат изпратени на лекарите от болниците в гр. Монтана с пожелания за здраве и надежда за по-добри дни. Част от мартеничките ще бъдат раздадени на деца от детските градини, за да блеснат детските очи с радост и настроение. За останалата част от изработените мартеници е организиран благотворителен базар в къщичката за четене в двора на училището, а сега превърнала се в Дом на Баба Марта.

“Нека не само на Коледа се случват чудесата. Нека и Баба Марта, българският символ за здраве и сила, събуди нашата съпричастност и доброта! Елате и купете мартеничка, направена за вас с любов и наречена за здраве и късмет! Събраните пари от продажбата на мартеничките ще бъдат дарени на деца от общинските училища на град Монтана, останали без родител поради загубена битка с коварната болест", призовават педагозите.

Деца, учители и родители са вложили много старание в изработката на пролетния символ, някои от паната и картичките са бутикови. Преподавателката по изобразително изкуство Таня Василева нарисува и два щъркела на къщичката за радост и трепет в очакването на първа пролет. Базарът се открива в понеделник от 9 часа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

СНИМКА: Pixabay

Верижна катастрофа с 6 коли в София

Пловдивската полиция обясни за акта на шофьорката на пропадналата в шахта кола

Пловдивската полиция обясни за акта на шофьорката на пропадналата в шахта кола

И любим учител от  Сопот си отиде, ученици и колеги скърбят

И любим учител от Сопот си отиде, ученици и колеги скърбят

Кола пропадна в необезопасена шахта, водачката получи акт.

Кола хлътна в зейнала шахта в Пловдив, глобиха шофьорката

Снимка: Фейсбук-Пламен Ивайлов.

Кола пламна в движение във Враца, шофьорката бяга

Зам.-областният управител Живко Желязков

61 лица в Добричка област – с работни места по регионалната програма за заетост

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber