Полицай и директор дирят ромката от Маноле, заплюла пловдивска учителка в маршрутка

https://www.24chasa.bg/region/article/9435686 Полицай и директор дирят ромката от Маноле, заплюла пловдивска учителка в маршрутка Полицай и директор дирят ромката от Маноле, заплюла пловдивска учителка в маршрутка www.24chasa.bg
Учителката Ася Казакова не може да дойде на себе си от гаврата.
Учителката Ася Казакова не може да дойде на себе си от гаврата.

Коя е ромката, която вилня в маршрутка по линия №8, изсипа куп цинизми и заплахи, а накрая се изплю върху детската учителка Ася Казакова? С издирването й са се заели местният полицай, който отговаря за Скутаре, Рогош и Маноле, както и директорът на училището Георги Славов.

За грозната саморазправа с педагожката 24plovdiv.bg разказа вчера и това отприщи вълна от възмущение сред местните хора. В техните очи Казакова е образцов педагог и не заслужава такова отношение. 

Директорката на детската градина в пловдивското с. Скутаре Маргарита Солина, където Казакова работи от 17 г., е позвънила на колегата си в училището Георги Славов и го е помолила за съдействие. Мъжът е обещал да помогне в разкриването на извършителката, тъй като живее в Маноле, откъдето се предполага, че е циганката. Оттам тя се качила в маршрутката в понеделник. На следващата спирка в Скутаре в колата влязла и самата учителка, за да се прибира към Пловдив след смяна.

"Беше между 25-30-годишна, много едра и изрусена. С нея имаше още една жена и младеж. Тримата бяха без маски. Казах им да си ги сложат, защото пространството в колата е тясно и не е редно да пътуваме без предпазни средства. Това отприщи агресия у ромката", разказа учителката.

"Ти коя си да ми казваш какво да си сложа, ма? Искаш ли четирима циганина да те изнасилят", викнала тя.  Развихрила се още повече, след като друга пътничка от Скутаре плахо я помолила "да не се държи така с госпожата от детската градина". Когато слязла на колелото на панаира в Пловдив, циганката се изплюла в лицето на учителката. През цялото време на скандала шофьорът на маршрутката - около 30-годишен, не се намесил.

От полицията ще прегледат записите от камерите в Маноле, за да видят пътниците, които са се качили в колата в този ден и час. "Познавам ги всички в махалата, ще направя всичко възможно да я разкрием", уверил и директорът на училището Георги Славов.

"Обидите, как да е, ще преглътна. Но да те наплюят, е ужасно. През тези 17 г. съм помагала страшно много на този етнос. Носила съм дрехи за децата им, давала съм им пари. Но ето какво получих", огорчена е Казакова.

Тя е категорична, че ако изрусената циганка бъде установена, ще заведе дело срещу нея. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

УМБАЛ-Бургас СНИМКА: Архив

В Бургас ваксинират и срещу записан час по телефона

МБАЛ-Пазарджик. СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Спасиха живота на 14-годишно момче, наръгано с нож от свой приятел в Пещера

Снимка Архив

Тестват онлайн покупка на билетче за транспорта в София

Съдът реши казуса със заградените части от Екопарка във Варна

Съдът реши казуса със заградените части от Екопарка във Варна

СНИМКИ: Авторката

Мобилни екипи ваксинираха пенсионери от селцата в прохода Хаинбоаз

Пловдивският районен съд остави в ареста и четирима обвинени за вербуване на проститутки

Сводникът, предлагал жена си за платен секс в Пловдив - с постоянен арест

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber