В Бургас тръгва делото за застрелян с калашник банков обирджия

https://www.24chasa.bg/region/article/9426977 В Бургас тръгва делото за застрелян с калашник банков обирджия В Бургас тръгва делото за застрелян с калашник банков обирджия www.24chasa.bg
Подсъдимият Иван Петров по време на следствения експеримент.
Подсъдимият Иван Петров по време на следствения експеримент.

Окръжна прокуратура Бургас предаде на съд Иван Петров, който е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 35-годишния Петър Валериев, прострелвайки го с автомат „Калашников“.

Престъплението е станало на 16 ноември .2019 г. в  Бургас, близо  до езерото Вая, а делото започва на 20 януари. По време на разследването е установено, че Иван Петров е извършил убийството, действайки по предварително взето и обмислено решение. Той примамил пострадалия на среща извън града на безлюдно и труднопроходимо място - в промишлената зона на града,  заблатен терен край езерото Вая..

Убийството е осъществено от непосредствена близост с един изстрел, произведен с незаконно притежавания автомат. Става дума за разчистване на сметки между извършителя и жертвата, извършили серия въоръжени грабежи няколко години преди убийството.

 От самото начало случаят е обвит в мистерия, а криминалистите тръгват от нулата - нямат и една улика, за която да се хванат. Първоначално разполагат единствено с показанията на семейство от Бургас, което попада на тялото по време на ловен излет. Докато на 17 ноември, неделя, се разхождат с кучето си край езерото Вая, Таня и Петко Кралеви попадат на смразяваща находка - труп на мъж, проснат по очи на земята и с огнестрелна рана.

Вместо веднага да се обадят на тел. 112, съпрузите се прибират у дома и цяла нощ мислят как да реагират, за да не бъдат обвинени в нещо, което не са извършили. Едва на следващия ден около 18 ч отиват в полицията. После водят криминалистите до мястото, но трупа го няма. Липсва кървава диря или каквато и да е друга следа. След щателно претърсване на заблатената местност тялото е открито в долчинка на 300 метра по-навътре.

На 3 декември е задържан 32-годишният Иван Петров от шуменското село Мадара. Мъжът не е криминално проявен, неосъждан, живеел в Бургас от доста време. Петров прави самопризнания, а при провеждането на следствен експеримент край езерото Вая вече в качеството си на обвиняем, показва как и къде е ликвидирал бившия си авер Петър Валериев. Признава, че преместил трупа, за да не бъде открит лесно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Слави Трифонов

Масово напускане на партията на Слави Трифонов в Монтана, гневни писма

Работници метат улиците и почистват разхвърляния през зимата пясък

Започна пролетното почистване на улиците в Горна Оряховица

Откриват Международен салон по подводна фотография в Градската галерия

Откриват Международен салон по подводна фотография в Градската галерия

Бездомно куче ухапа дете в училищен двор

Бездомно куче ухапа дете в училищен двор

Полицаят Ботьо Гиргинов сади дръвчета с млади еколози.

Деца учат безопасност на пътя и садят дръвчета в пловдивски училища

Красен Кралев и Даниел Панов дадоха старт на реконструкцията

Започва основният ремонт на северните спортни зали на стадион „Ивайло“

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber