300 000 посетили зоологическата градина в София през 2020 г.

https://www.24chasa.bg/region/article/9387100 300 000 посетили зоологическата градина в София през 2020 г. 300 000 посетили зоологическата градина в София през 2020 г. www.24chasa.bg
СНИМКА: Йордан Симеонов
СНИМКА: Йордан Симеонов

Близо 300 000 души са посетили зоологическата градина в София през миналата година, макар зоопаркът да беше затворен за 2 месеца заради пандемията, съобщиха от Столичната община.

Оттам напомнят, че от миналата година маймуните в зоопарка имат нов дом, след като сектор “Примати” беше изцяло обновен.

В момента пък тече реконструкция на външното заграждение в сектор „Мечки“, за да може през тази година в София да пристигне и женска бърнеста мечка, която да прави компания на мъжкия мечок Лиам. Освен графитите на световноизвестния Насимо, който изрисува едната част от зоната, реконструкцията на втората част включва изкуствени скали, озеленяване, конструкции за катерене.

В зоопарка беше и двойно разширено заграждението за зебри, а при дребните хищници е обособен комплекс за отглеждане на сервали.

През 2020 г. Софийският зоопарк получи нови и изключително атрактивни видове животни за своята зооколекция. Първи дойдоха младата двойка бели бенгалски тигри Киафа и Нарцис. След това в София пристигнаха 4 женски равнинни зебри от Берлинския зоопарк и един мъжки от зоопарка Ходонин, Чехия. После пък пристигнаха женския персийски леопард Азара (3 г.) от зоопарка Шошто Нирегихаза в Унгария и великолепния снежен леопард Никс (2 г.) от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Софийският зоопарк получава тези редки и застрашени животни по линия на Европейската програма за застрашени видове с цел размножаването възстановяването им в естествените местообитания.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

СНИМКА: Pixabay

Катастрофа на пътя Велико Търново - Горна Оряховица, въведоха обходен маршрут

УМБАЛ-Бургас СНИМКА: Архив

В Бургас ваксинират и срещу записан час по телефона

МБАЛ-Пазарджик. СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Спасиха живота на 14-годишно момче, наръгано с нож от свой приятел в Пещера

Снимка Архив

Тестват онлайн покупка на билетче за транспорта в София

Съдът реши казуса със заградените части от Екопарка във Варна

Съдът реши казуса със заградените части от Екопарка във Варна

Снимки Авторката

Търновски лекарки получиха плакети за първата донорска ситуация за 2021 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber