УМБАЛ-Бургас включва още 6 кислородни апарата в битката срещу COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/9295595 УМБАЛ-Бургас включва още 6 кислородни апарата в битката срещу COVID-19 УМБАЛ-Бургас включва още 6 кислородни апарата в битката срещу COVID-19 www.24chasa.bg

Държавната УМБАЛ пусна в действия още 6 кислородни апарата за лечение на болни от COVID-19. Концентраторите са осигурени от дарители и общината и вече се използват. Те са мобилни и не е нужно да се включват към инсталация, което ги прави удобни за ползване от много пациенти.

Част от апаратите закупила общината със собствени средства, а други дарили бургаски стоматолози, които пожелали да останат анонимни. Фирмата, от която са купени машините, дарила и 5 пулсоксиметъра, които служат за измерване нивото на насищане на кислород в кръвта. Сатурацията показва дали белият дроб работи с пълния си капацитет и има ли нужда от допълнително кислородно лечение.

Междувременно в целия терапевтичен корпус на УМБАЛ Бургас, където са новоразкритите КОВИД-отделения, започна прекарването на нова кислородна инсталация. Освен болницата в изграждането й с материали се включили и дарители. Отделенията, които досега се помещаваха там, не използваха кислород в обичайната си дейност и затова инсталацията в този корпус е само частична, но с подобренията вече ще обхване всички COVID звена.

На финалния етап сме и когато инсталацията се пусне, кислородните маски на пациентите ще се включват директно към изводите в стената. Дотогава болницата ще осигурява кислородолечението с мобилна апаратура, казаха от УМБАЛ-Бургас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Невидимите герои

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber