Съдят мъж от Разлог, разрязал корема на кон с резачка и ранил стопанина му

https://www.24chasa.bg/region/article/9254540 Съдят мъж от Разлог, разрязал корема на кон с резачка и ранил стопанина му Съдят мъж от Разлог, разрязал корема на кон с резачка и ранил стопанина му www.24chasa.bg
Съдят мъж от Разлог, разрязал корема на кон с резачка и ранил стопанина му

Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Л.Ц. за смъртта на кон.

На 07.04.2018 г. обвиняемият Ц., заедно с неговите роднини, консумирал алкохол. Това започнато около обяд пред дома им на ул. „Изгрев“ в гр. Разлог, а по-късно продължило в питейно заведение в циганската махала.

Около 20 ч. компанията тръгнала да се прибира с лек автомобил. Пред една от къщите на тяхната улица имало завързан за каруца кон – собственост на Д.М. Минавайки покрай него, колата, в която те пътували, го ударила. Без да спира, семейството продължило към дома си. От удара животното не получило сериозно нараняване.

Стопанинът на коня разбрал за инцидента и се обадил по мобилния телефон на братовчеда на обвиняемия А.Ц., като му потърсил сметка. Това го ядосало. След приключване на разговора мъжът взел брадва, а обвиняемият Л.Ц. верижен моторен трион. Двамата се отправили към дома на Д.

Пред входната врата на къщата му обвиняемият стартирал триона и я нарязал на парчета. Стопанинът излязъл навън, за да разбере какво се случва, но бил повален на земята от Л.Ц. и чичо му. Настанало боричкане, при което обвиняемият, с острието на работещия моторен трион, причинил на Д.М. наранявания. Пострадалият успял да се отскубне и да избяга. Тогава Л.Ц. наближил завързания за каруцата кон. Срязал с триона дървената стрелка на нея, а след това разрязал корема на животното. Вследствие на голяма порезно-зееща рана конят паднал на земята. Няколко часа по-късно настъпила смъртта му.

Собственикът на животното Д.М. бил транспортиран до болнично заведение, където му била оказана медицинска помощ. Видно от заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза той получил множество разкъсно-контузни рани по различни части на тялото. По своите медико-биологични признаци те представляват леки телесни повреди.

В хода на разследването на случая Л.Ц. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпления - противозаконно повреждане и унищожаване на чужди вещи, причиняване на смъртта на животното, извършено по особено мъчителен за коня начин и с особена жестокост, и за причиняване на телесните повреди на стопанина му.

До приключване на разследването нанесената на Д.М. вреда в размер на 950 лева не му е възстановена.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Купуват уреди за извличане на кръвна плазма във Варна

Купуват уреди за извличане на кръвна плазма във Варна

Даниел Панов

Даниел Панов оглави Регионалния съвет за развитие в Северен централен район

СНИМКИ: Авторът

Разкриват три нови кабинета за имунизация в Русе

СНИМКИ: Министерството на туризма

Вицепремиерът Николова посети IT гимназията в Бургас

Адвокатът на Кристина Маньо Алексиев и брат й Илиян Дунчев на излизане от съда в Сандански.

Ограничителна заповед за бащата на двете убити деца в Сандански

И арменците в Пловдив разделени за избори на 4 април

И арменците в Пловдив разделени за избори на 4 април

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber