Димитър Николов към съветници: Въздържайте се от допълнителни разходи

https://www.24chasa.bg/region/article/9253728 Димитър Николов към съветници: Въздържайте се от допълнителни разходи Димитър Николов към съветници: Въздържайте се от допълнителни разходи www.24chasa.bg
Димитър Николов към съветници: Въздържайте се от допълнителни разходи

По негово предложение общинският съвет гласува 120 хил. лв. помощ в битката с COVID-19

Кметът на Бургас Димитър Николов призова общинските съветници да не правят предложения за допълнителни разходи извън планираните до края на годината, за да може администрацията да сe съсредоточи върху финансовото обезпечаването на здравната помощ в битката с COVID-19. Апелът бе отправен по време на общинската сесия, която за първи път протече онлайн.

"Не можем да изразходваме нови средства, защото не знаем как ще завършим тази година. Изправени сме пред много тежка ситуация, най важно е да има средства за здравето и живота на бургазлии. Всяка стотинка за здравеопазването е в подкрепа на човешкия живот. Отговорността ни е двойно по-голяма, защото приемаме пациенти не само от Бургас, а от цялата област", обясни мотивите си към въздържане от извънредни харчове Николов. И съобщи, че тази седмица държавната УМБАЛ ще стигне до 50% от легловия си капацитет за лечение на инфектираните с COVID, а останалите лечебни заведения в града вече са на 30%.

"Това е почти на предела на възможностите им. Призовавам за спазване на мерките и отговорност. Вярвам във всички бургазлии както и че ще се справим успешно с тази световна беда", заяви кметът.

По негово предложение общинският съвет гласува 90 хил. лв. за обезпечаване на противоепидемичните мерки до края на годината. Докладната включва закупуване на защитни медицински облекла, предпазни средства и специализирана апаратура за лечението на коронавирус, от които болниците все повече се нуждаят заради нарастващия брой пациенти през последните седмици. Допълнително кметът предложи отпускането на още 30 хил. лв. за закупуването на стационарна кислородна инсталация за УМБАЛ-Бургас и пет концентратора за кислород за белодробната болница.

927 628 лв. е похарчила общината от март досега в борбата с коронавируса според отчета на кмета. 485 000 лева от тях са гласувани от общинския съвет, 89 138 са от собствения бюджет, а 353 489 лв. от изразходваните средства са постъпили от дарения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

КАДЪР: Нова тв

Ново плаващо сметище - този път при река Струма край с. Невестино (Видео)

Директорът на БЧК–Русе Антоанета Ябанозова отбеляза своя рожден ден на работа, в близост до най-нуждаещите се

Директорът на БЧК–Русе Антоанета Ябанозова отбеляза своя рожден ден на работа, в близост до най-нуждаещите се

Проф. Костадин Ангелов

Министър Ангелов в Бургас: Ваксинацията на учителите се отлага за известно време

СНИМКА: Архив

Водата от язовир "Тича" да не се ползва за пиене и готвене

Над 180 млн лева инвестира Община Варна в инфраструктура и детски градини

Над 180 млн лева инвестира Община Варна в инфраструктура и детски градини

Иззетите подправени документи

Арестуваният служител от "Миграция" в Пловдив бил с 10 г. стаж

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber