Арестуваният в метрото Александър Долев се закани да убива общинар в Пловдив (Видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/9253324 Арестуваният в метрото Александър Долев се закани да убива общинар в Пловдив (Видео) Арестуваният в метрото Александър Долев се закани да убива общинар в Пловдив (Видео) www.24chasa.bg
Александър Долев
Александър Долев

Скандали и екшъни с него, докато беше зам.-кмет на втория град

Странен и доста ексцентричен. Така пловдивчани помнят Александър Долев, който беше арестуван в столичното метро за неносене на маска.
В най-новата история на втория град той беше и управленец, дори за известно време и кмет. Завършил е история. В зората на демокрацията се афишираше като отявлен монархист. После отиде във ВМРО и спечели през 1995 г. мажоритарните избори за кмет на район "Южен". По това време Пловдив беше крепост на СДС, а Спас Гърневски - градоначалник. Имаше доста главоболии с Долев, който след изтичането на мандата се позагуби. Но звездата му отново изгря при Славчо Атанасов. Във втората половина от мандата му той стана зам.-кмет по общинската собственост, където произвеждаше пикантни новини, а често и скандали.

Един от тях беше свързан с разполагането на антени на мобилни оператори. Местната власт настръхна, че били опасни и разпореди тези устройства да не бъдат поставяни в радиус от 300 метра от детски градини, училища и болници. Съдът обаче отмени тази заповед и тогава Долев се разгърна в пълна форма. В този момент Славчо Атанасов беше в Китай и бе поверил града на заместника си.

"С удоволствие ще издам разрешителни на съдии да си поставят GSM антени върху покривите на сградите, където живеят. Нека и шефовете на мобилни оператори монтират станции върху жилищата си. Тогава ще видим наистина ли са толкова безопасни", отсече Долев.
Без да се церемони, той се покатери на покрива на сграда в кв. "Капана" и започна да измерва какво излъчва тя. Извика специалисти от Националния център по опазване на общественото здраве. Уредите обаче им отчетоха, че въпросната базова станция е с 2,3 микровата, или 4 пъти под допустимата норма, която е 10 микровата.

"Борбата продължава", отсече той, недоволен от резултата.

Долев обаче не се спря и когато престана да бъде отговорен фактор в общината. Шефът на дирекция "Човешки ресурси" Ванко Иванов обяви, че ще го съди за закана да убийство. Кадровикът на градската управа се почувствал застрашен от есемесите, с които го "бомбардирал" Долев.
Написал му че ще бъде мъртъв заради уволненията в общината, тъй като гонели хора от времето на Славчо Атанасов.

"Каза ми, че е идиот, убиец и че не знам с кого си имам работа. Псуваше майка ми, роднините ми. "Ще те убия, ще платя на някого", описваше заплахите Ванко Иванов.

Стигна се до сезиране на разследващите органи. Тогава Долев обясни, че атакувал с есемеси шефа на "Човешки ресурси", защото освободили хората от неговата администрация. В един от разговорите го предупредил. "Помни, че има Бог. Той гледа отвисоко и въздава на всеки, според заслугите. Някой ден и ти ще си го получиш", казал Долев. За известно време беше шеф и на пловдивското "Топливо".
От години Долев живее в София. Там се прочу като активен протестър срещу правителството и главния прокурор. А преди дни го арестуваха за неносене на маска в метрото.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Директорът на БЧК–Русе Антоанета Ябанозова отбеляза своя рожден ден на работа, в близост до най-нуждаещите се

Директорът на БЧК–Русе Антоанета Ябанозова отбеляза своя рожден ден на работа, в близост до най-нуждаещите се

Проф. Костадин Ангелов

Министър Ангелов в Бургас: Ваксинацията на учителите се отлага за известно време

СНИМКА: Архив

Водата от язовир "Тича" да не се ползва за пиене и готвене

Над 180 млн лева инвестира Община Варна в инфраструктура и детски градини

Над 180 млн лева инвестира Община Варна в инфраструктура и детски градини

КАДЪР: БНТ

Евакуираните след свлачището в Дряново още не могат да се приберат

Полицията в Шумен издирва 17-годишно момиче

Полицията в Шумен издирва 17-годишно момиче

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber