Димитър от "Отличниците на България" призова училищата да минат онлайн (Видео)

https://www.24chasa.bg/region/article/9246233 Димитър от "Отличниците на България" призова училищата да минат онлайн (Видео) Димитър от "Отличниците на България" призова училищата да минат онлайн (Видео) www.24chasa.bg
Димитър Фердинандов е член на клуба "Отличниците на България" на "24 часа".
Димитър Фердинандов е член на клуба "Отличниците на България" на "24 часа".

Студентът от Университета в Бирмингам Димитър Фердинандов отправи остър призив към Министерството на образованието да въведе  обучение в електронна среда във всички училища, докато премине най-тежката част от епидемията. 

Пловдивчанинът тази есен бе приет в клуба "Отличниците на България" - инициативата на "24 часа", която събира най-будните млади умове на страната.  

От миналия месец Фердинандов учи аерокосмическо инженерство в Университета в Бирмингам. Като ученик в Английската гимназия в Пловдив той впечатли научната общност с проекта си за колонизиране на космоса. 

"Дигиталното обучение ще спаси много учители, защото средната възраст на преподавателите влиза в рисковата група. Повечето ни учители са възрастни, за съжаление, и трябва да направим всичко възможно да ги опазим.

Когато имаме ефикасно дистанционно обучение, не е нужно заради шепа хора, които явно не понасят да живеят заедно с децата си, да рискуваме живота на невероятни учители, будители и хора. Те градят децата и ги превръщат в личности", заяви Фердинандов във видео, публикувано във Фейсбук.

Той настоя просветното министерство да застане на страната на науката и вземе правилното решение. "Стига сте отстъпвали пред натиска на масите. Сега е времето на нестандартните и непопулярни решения, които спасяват животи", допълни Димитър. 

Той посочи, че напоследък във фейсбук попада предимно на некролози.

"Преди няколко месеца България беше пример пред света за това как трябва да се справяме с коронавируса. А днес водим класациите по най-много случаи на глава от населението, най-голям процент смъртност, по най-много заразени в рисковата група, по най-много заразени учители и лекари.

Все повече българи умират пред българските болниците, които са подложени на невероятен натиск от новите и тежки случаи, все повече хора вярват, на псевдонаука и конспиративни теории, които им обещават лесни но фалшиви решения", подчерта пловдивчанинът.

"Науката може да ни спаси. Имайте малко повече доверие на науката и медицината. Тя не се опитва да ви осакати, а точно обратното - да направи животът ви по-хубав. Факт е, че днес живеем много по-дълго и сме по-здрави от нашите предци", каза още той. 

Студентът по аерокосмическо инженерство смята, че компютърът е прекрасен метод за борба с коронавируса, хоумофисът и онлайн обучението са двете страни на монетата, която ще спре разпространението на заразата.

Според него е необяснимо, че докато цяла Европа (и почти целият свят) залага на дистанционното обучение, което макар не напълно оптимално, се оказа много добра алтернатива на присъственото обучение, в България учениците скоро се очаква да се върнат в училище в пика на епидемията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Нинова с кандидат депутата в листата на БСП за Пловдив, бившия футболист Георги Георгиев-Гецата. Снимка БСП

Нинова: Мога да допринеса за промяна в Пловдив с конкретни политики и проекти

Скала се срути на пътя за Нареченски бани

Скала се срути на пътя за Нареченски бани, затвориха едната лента

Сградата, в която ще се предоставя новата социална услуга

Отварят Център за грижа за възрастни хора в Свищов

Общинската аварийна дирекция в София спаси сърничка

Общинската аварийна дирекция в София спаси сърничка

В два кабинета в Бургас ще се извършват безплатни прегледи за пост-Ковид синдром.

Безплатни прегледи за пост-Ковид синдром започват в Бургас

Снимки: Фейсбук

Как млад варненец спаси жена, изхвърлена на улицата (Снимки)

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber