Започват проверки на нощни заведения и дискотеки за спазване на изискването за намален капацитет

https://www.24chasa.bg/region/article/9147479 Започват проверки на нощни заведения и дискотеки за спазване на изискването за намален капацитет Започват проверки на нощни заведения и дискотеки за спазване на изискването за намален капацитет www.24chasa.bg
СНИМКА: Столична община
СНИМКА: Столична община

Екипите на полицията и Столичен инспекторат започват засилени проверки на нощни заведения и дискотеки за спазване на изискването за намален капацитет, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването. От днес, 23 октомври със заповед на министъра на здравеопазването се намалява капацитета на посетителите в нощните заведения, като се допуска заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м. от нетната търговска площ на обекта. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Засилването на контрола и проверките за спазване на противоепидемичните мерки обсъдиха на заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19, свикано от кмета на София Йорданка Фандъкова. На заседанието присъства и д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ.

На щаба се прие предложения от Столичната РЗИ алгоритъм за бърза реакция на директорите на детски ясли и градини и училища за действия при съобщен случай на COVID-19 на дете, ученик или лице от персонала. Алгоритъмът цели да създаде ясни правила за действия на директорите при установен случай на положителен резултат за COVID-19 и последващо освобождаване и поставяне под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и алгоритъм за действие и в заведенията за социални услуги.

Оперативният щаб прие също да бъде възобновена помощта за закупуване на продукти от първа необходимост, храна и лекарства, за възрастни самотни и болни хора с цел да се намали необходимостта от излизане. Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна заявка. Заявки ще се приемат от понеделник, 26 октомври 2020г. в оперативния център на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община на телефон 02/9041397.

Продължава контролната дейност за носене на лични предпазни средства в търговски обекти, магазини и в градския транспорт.

През последния ден екипите на Столичен инспекторат са проверили над 900 търговски обекти и са съставили 3 акта.

В градския транспорт /наземен и метро/ са съставени 5 акта. Полицейските екипи са направили също 40 предупреждения на непълнолетни лица и 42 полицейски разпореждания за липсата на маски.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

СНИМКА: Pixabay

Съдят експерт в регионална структура на ДФ „Земеделие“ за подкуп

Кадър: NOVA

Бременна стои три часа в преспите край гората по пътя Варна-Добрич

СНИМКА: Община Русе

Започна първото за 2021 г. заседание на Общинския съвет в Русе – отново онлайн

Обстановката във Варненско се нормализира

Обстановката във Варненско се нормализира

СНИМКА: Pixabay

Помпени станции в Добричка област са без ток, има селища без вода

СНИМКА: Pixabay

Възстановиха тока почти навсякъде в област Хасково

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber