Баба дари 10 лева на областната болница в Сливен, фирма - 14 хиляди

https://www.24chasa.bg/region/article/8788874 Баба дари 10 лева на областната болница в Сливен, фирма - 14 хиляди Баба дари 10 лева на областната болница в Сливен, фирма - 14 хиляди www.24chasa.bg
МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Снимка Архив
МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Снимка Архив

От 17 март досега по сметката на областната болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен са постъпили дарения на стойност 131 799,75 лева, съобщиха от болницата днес. Дарителската кампания е в подкрепа на медиците в борбата с COVID-19. Кампанията продължава заради повишеното разпространение на заразата през последните седмици. В момента настанените с вируса в Инфекциозното отделение на областната болница в Сливен са 37, персоналът там има нужда от закупуване на предпазни материали.

До момента дарителите са 110. Сред тях са училища, институции, фирми и граждани. Най-голямата сума е постъпила от фирма - 14 000 лева, а 10 лева са дарени от възрастна жена.

Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров уверява, че дарените пари се разходват при пълна отчетност и прозрачност. Той информира, че от общата сума до вчера са закупени апаратура и предпазни средства за 124 179,61 лв. Остатъкът от 7620,14 лв. ще бъде прибавен към средствата, които оттук нататък ще постъпят и ще послужат за покупка на необходимите материали.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Невидимите герои

МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Снимка Архив

Баба дари 10 лева на областната болница в Сливен, фирма - 14 хиляди

От 17 март досега по сметката на областната болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен са постъпили дарения на стойност 131 799,75 лева, съобщиха от болницата днес. Дарителската кампания е в подкрепа на медиците в борбата с COVID-19. Кампанията продължава заради повишеното разпространение на заразата през последните седмици

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Невидимите герои

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber