Йорданка Фандъкова: Отделят се още 15 млн. лв. за строеж на детски градини

https://www.24chasa.bg/region/article/8655576 Йорданка Фандъкова: Отделят се още 15 млн. лв. за строеж на детски градини Йорданка Фандъкова: Отделят се още 15 млн. лв. за строеж на детски градини www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова: Отделят се още 15 млн. лв. за строеж на детски градини

Кметът на София Йорданка Фандъкова разкри в студиото на bTV, че нови 15 милиона лева ще бъдат отделени за строежа на детски градини.

"Най-важното е да се строят детски градини. Над 100 сгради успяхме да построим, а местата се увеличиха с 16 хиляди. София се разраства. През август нови 1500 места в детските градини ще бъдат осигурени. Строи се ударно, но има проблем със свободни терени. Затова трябва да се променят правилата, да може да има градини и ясли в партерни етажи на сградите. Има интерес и от инвеститорите за това. Тези промени зависят от правителството. Разговарях с Бойко Борисов и той разпореди бързо да се вземат решенията. 15 млн. лева ще бъдат отпуснати за изграждането на нови детски градини. Всички възможности трябва да се използват за строителство. Няма места и в частните заведения. Сега строим десет, а с тази нова програма може да започнем да строим още 7 детски градини. До средата на месеца ще сме готови да започнем градежа на градина в "Манастирски ливади", обясни кметът.

Най-големите загуби по време на пандемията досега е претърпял Градския транспорт - 24 милиона лева. Сумата е натрупана от по-малко превозни документи и неработеща синя и зелена зона. Стратегията е, когато гражданите имат желание за разширение на синя и зелена зона, тя да се разширява. Предстои в кварталите "Иван Вазов", "Триадица" и малка част от "Слатина".

"Отчитаме отделно и 15,5 млн. загуба на транспортните дружества. От 350 000 души преди, сега само 150 хиляди ползват метрото. Общо с 65 процента са намалели пътуванията в града. Ще има още една актуализация на бюджета. През май гражданети по-активно плащат местните си данъци и такси. Само 5 млн. лева по-малко са събрани през май, сравнено с миналата година", добави Фандъкова.

"Мрежата на "Топлофикация" е стара. С 20 дни ще се съкрати срока за ремонта в Студентски град и "Младост". Студентите предлагат по-късно да започне този ремонт. Това лято бул. "България" ще бъде изцяло ремонтиран, като ще останат само кръстовищата. Най-важният обект е бул. Тодор Каблешков, 4-лентов с трамвайно трасе по средата и велоялея. Целта е да свържем бул. "България" със "Симеоновско шосе", взе отношение и по спирането на топлата вода в някои от столичните квартали това лято Фандъкова.

"Строителството на метрото е на финала в участъка между "Овча Купел" и "Горна баня". Имаме готовност и за започване на два нови участъка - до квартал "Левски" и зала "Арена Армеец", завърши столичният кмет.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Стефан Янев пристигна в родното си село Поповица, където не е ходил от дете. Снимка: Авторът

Стефан Янев: Нека кажат за кого води кампания служебното правителство

Проливен дъжд блокира части от Бургас (Видео)

Проливен дъжд блокира части от Бургас (Видео)

11-годишен сладкар се яви на фестивал "Бабина душица" в Монтана

11-годишен сладкар се яви на фестивал "Бабина душица" в Монтана

Колоната от леки автомобили е около два километра. Снимки: Фейсбук

Виж интензивния трафик на ГКПП "Кулата" следобед (Снимки)

Снимки: Община Русе

Кулинарното състезание „Като шеф готвачите“ излъчи своите победители

Варна отбеляза седем години от водния ад в Аспарухово

Варна отбеляза седем години от водния ад в Аспарухово

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber