26% от родителите в София ще пуснат децата на градина от вторник

https://www.24chasa.bg/region/article/8614341 26% от родителите в София ще пуснат децата на градина от вторник 26% от родителите в София ще пуснат децата на градина от вторник www.24chasa.bg
На 26 май 2020 г. подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община СНИМКА: Pixabay
На 26 май 2020 г. подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община СНИМКА: Pixabay

На 26 май 2020 г. подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община, припомнят от там.

Родителите на общо 11849 деца са заявили желание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това е 26 % от общия брой на посещаващите. В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите.

По данни на директорите родители на деца от 6 детски градини не са заявили желание децата им да посещават в предстоящата първа седмица.

В 7 детски градини – пет в район Студентски и по една в район Надежда и Илинден се извършват неотложни ремонтни дейности. Очаква се детските градини в Студентски и Илинден да отворят врати на 1 юни, а детската градина в Надежда да отвори врати в средата на юни.

Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията.

Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване.

Всички директори на детски градини и ясли в София трябва да спазват инструкциите за организацията на работата. Целта е да се осигурява дистанция между различните групи и между персонала и родителите.

Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група.

Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено, както и преди затварянето на детските градини.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от центъра. Снимка: Pixabay

Къде спират временно водата в столицата

СНИМКА: Архив

Кола изгоря като факла в Монтанско

37-годишен мъж е загинал при пожара в бургаския квартал "Черно море"

37-годишен мъж е загинал при пожара в бургаския квартал "Черно море"

Covid-19

Петима нови заразени с коронавирус в Монтанско

Дупка на пътя за Банско Кадър: Нова тв

Свлачище застрашава пътя Симитли - Банско

 Снимка: Архив

Пожар в бургаски квартал, гори едноетажна къща

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber