Оборудват с плексигласови прегради залите в Окръжен съд – Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/8611532 Оборудват с плексигласови прегради залите в Окръжен съд – Велико Търново Оборудват с плексигласови прегради залите в Окръжен съд – Велико Търново www.24chasa.bg
Съдиите ще слушат подсъдими и обвинител зад преграда
Съдиите ще слушат подсъдими и обвинител зад преграда

Във връзка с приетите от Висшия съдебен съвет правила и мерки за работа на съдилищата в условия на пандемия, в Окръжен съд – Велико Търново е създадена необходимата организация за монтиране на предпазни прегради в общодостъпните помещения. Първото оборудвано с плексигласови паравани помещение е Зала №8, която е предназначена за провеждане на заседания по наказателни дела. Прозрачните паравани са поставени пред мястото на съдебния състав и на масите на обвинителя и защитата. Плексигласът е с дебелина 2 и 3 мм, информират от пресцентъра на институцията.

Поетапно ще бъдат поставяни съоръжения във всички четири съдебни зали на ВТОС, както и в деловодството, и в стаята на съдебните секретари. Целта е в максимална степен да се осигури защита от заразяване както на съдиите и съдебните служите, така и на гражданите. Разходът за закупуване на материала е изцяло от бюджета на ВТОС, а монтажът се извършва на място от служителите по поддръжка на сградата.

От миналата седмица всички съдии и съдебни служители, които имат пряк контакт с граждани, са снабдени с предпазни шлемове. Закупени и раздадени са общо 30 броя.

Още в началото на извънредното положение служители и магистрати получиха безплатни предпазни маски, а работещите на гише „Регистратура“ и в деловодство – и ръкавици. Поставени са дезинфектанти на входовете на сградата и във всички помещения във ВТОС. 2 пъти на ден. се извършва основна дезинфекция на общите части и помещенията с обществен достъп.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

СНИМКА: Pixabay

Катастрофа на пътя Велико Търново - Горна Оряховица, въведоха обходен маршрут

УМБАЛ-Бургас СНИМКА: Архив

В Бургас ваксинират и срещу записан час по телефона

МБАЛ-Пазарджик. СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Спасиха живота на 14-годишно момче, наръгано с нож от свой приятел в Пещера

Снимка Архив

Тестват онлайн покупка на билетче за транспорта в София

Съдът реши казуса със заградените части от Екопарка във Варна

Съдът реши казуса със заградените части от Екопарка във Варна

Снимки Авторката

Търновски лекарки получиха плакети за първата донорска ситуация за 2021 г.

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber