Първолаците Антонио и Евгени дадоха спестяванията си на клиника в Плевен, и родителите им също станаха дарители

https://www.24chasa.bg/region/article/8540597 Първолаците Антонио и Евгени дадоха спестяванията си на клиника в Плевен, и родителите им също станаха дарители Първолаците Антонио и Евгени дадоха спестяванията си на клиника в Плевен, и родителите им също станаха дарители www.24chasa.bg
Антонио и Евгени Гъркови дариха всичките си спестявания. СНИМКИ: БОЛНИЦА “Д-Р ГЕОРГИ СТРАНСКИ”

С парите на близнаците бе купена количка за бельо. Родителите им пък осигуриха пералня и сушилня

Близнаците първокласници от Плевен Антонио и Евгени Гъркови дариха всичките си спестявания на клиниката по анестезиология и интензивно лечение към университетската болница “Д-р Георги Странски” в Плевен.

Персоналът на клиниката по анестезиология е благодарен за дарената количка.
Персоналът на клиниката по анестезиология е благодарен за дарената количка.

На 17 май Антонио и Евгени ще навършат 8 г., учат в първи клас на училище “Валери Петров”. Идеята им хрумнала, след като видели по новините, че дете от Добрич е дарило спестяванията си. С решението да бъдат полезни на своя град близнаците дават всичките си парички, събрани по празници.

Семейството подкрепило благородния жест на децата си и попитало познат лекар с какво могат да помогнат на болницата. След съвета на лекаря семейство Гъркови купили пералня със сушилня за клиниката. Отделно с дарените пари от близнаците е купена количка за бельо.

От университетската болница в Плевен благодарят на семейство Гъркови, че са възпитали достойни български деца. За близнаците Антонио и Евгени от клиниката са изготвили грамоти, а персоналът ѝ ще изпрати благодарствено писмо до директора на училище “Валери Петров”. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Невидимите герои

Последно от 24 здраве лого

Мнения

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от 168 часа лого

Последно от

Още от Невидимите герои

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber