Георги Мараджиев опровергава бТВ, всичко си бил декларирал, осъдени го топели

https://www.24chasa.bg/region/article/8201154 Георги Мараджиев опровергава бТВ, всичко си бил декларирал, осъдени го топели Георги Мараджиев опровергава бТВ, всичко си бил декларирал, осъдени го топели www.24chasa.bg

Декларирах 665 хил. лв. още в началото, стигат за повече от 4 апартамента, казва той

Подалият оставка областен координатор на ГЕРБ-Пловдив Георги Мараджиев публикува подробно обяснение във Фейсбук. Днес сутринта Би Ти Ви излезе с разследване за имотното му състояние, а малко след това кметът на Стамболийски се оттегли от партийния пост. 

Офисът и фабриката на Мараджиев край Цалапица.
Офисът и фабриката на Мараджиев край Цалапица.

Ето го и неговото изявление:

Имотната декларация на кмета на Стамболийски
Имотната декларация на кмета на Стамболийски

Тази сутрин се събудих приятно изненадан от новина по телевизия БТВ, че имам девет апартамента в Слънчев бряг. След като гледах репортажа и аз, и съпругата ми вече се чудим колко апартамента имаме – пет ли са, четири ли са, девет ли са.

Докато подготвяше този репортаж, от който става ясно, че е по сигнал на двама граждани от Стамболийски – единият осъден на втора инстанция на две години условно с четири години изпитателен срок, а другият не плащал години наред данъци и даден на ЧСИ, който му отнема имота - бившето Лятно кино, посъветвахме репортера да си провери източниците.

Но той не го направи и с риск да пусне невярна информация, я пусна. А за лъжите, които говорят двамата граждани в репортажа, аз ще ги осъдя за клевета.

Тези, които ме познават, знаят откъде съм тръгнал и какво съм постигнал през живота си. За тези, които знаят единствено, че съм кмет на Стамболийски, искам да кажа, че преди това от 1990 година се занимавам с бизнес и първият кредит, който изтеглих е от 1992 година на стойност 100 000 лева с лихва 58 процента (публикувам снимки на документите за това).

Бизнесът ми не е от сега и всеки може да си направи сметка откога е и колко години не съм работил друга работа освен тази, с която се занимавах преди да стана кмет.

Изградих една семейна фирма, една фабрика, която осигурява препитание на семейството ми вече толкова години, както и осигурява препитание на 50 души работници. Въпросът, който най-много се повтаряше тази сутрин в репортажа, беше откъде са парите ми.

А моят въпрос е: защо аз самият не разбрах колко апартамента имам? Аз ще ви кажа: имам четири апартамента в Слънчев бряг – по 50-60 кв. м. всеки. Показвам долу декларацията си от 2015 година, от която става ясно, че имам три апартамента в комплекса, закупени отпреди да стана кмет.

Четвъртият е от 2019 година и ще го декларирам тази година. По-важното е защо в репортажа не е показана декларацията ми от 2015 г., която отговаря на всички зададени въпроси. Това е встъпителната ми декларация, в която пише колко пари и какви имоти имам преди да стана кмет.

Другото, което искам да кажа е, че никога Георги Мараджиев като физическо лице не е имал кредити. Кредити има фирмата, която управлявах преди да стана кмет, а сега я управлява синът ми. Това е съвсем друго нещо, защото няма фирма в България, която да не работи с кредити.

Другото, което искам да съобщя и което отново не бе казано от репортера на БТВ е: декларирал съм средствата, които съм имал, когато встъпих в длъжност. Виждат се в декларацията - 665 000 лева, а съпругата ми е разполагала с 45 000 лева.

Откъде са тези пари: от дивиденти на фирмата от 2013 г., така че сумите, с които аз съм разполагал преди да стана кмет са пределно ясни и точни. Искам да покажа и снимка от първия ми работен ден.

Дойдох с личния си автомобил и той е на първата снимка. Вижте я, за да не стане после, че и този автомобил съм си го купил след четири години мандат. Това е личният ми автомобил, който съм ползвал за нуждите на кметството повече от година.

Аз съм може би единственият кмет, който е ползвал личния си автомобил толкова време, за да върши работата си в кметството. Имам декларирани 665 000 лева в началото на мандата, с които ако искам мога да си купя не четири, а повече апартаменти.

И произходът на парите е съвсем ясен и точен. Ако съм имал някакви притеснения, щях ли да подавам данъчна декларация. Другото, което искам да кажа е: цитирани сме аз и съпругата ми, че сме продали имот за 2 200 000 лева. Да това става ясно от декларацията ми за 2016 година.

Декларирам като кмет на община Стамболийски една сума от 1 250 000 лева и съпругата ми има 1 000 000 лева декларирани. Искам да попитам аз като кмет на община нямам право да продавам ли?

Като кмет нямам право да си купя апартамент ли? Нямам право да живея нормален живот ли? Откъде са тези 1 250 000 лева – от продажбата на имот. Този имот е целият ми живот.

Този имот е цялата фабрика и това не са 6 декара земя в землището на Цалапица, в декларацията точно и ясно е описано – това е парцел, офис и производствена база. Това е граденото от мен в продължение на 20 години.

И тъй като тази собственост е на мое име и на съпругата ми, беше продадена на фирмата, която управлява синът ни и парите не са дадени от Рангел Мараджиев, а са дадени от фирмата, която той добре управлява.

За да продадеш един имот на свързани лица, си длъжен да направиш пазарна оценка. Така че и този мит е разбит – има пазарна оценка на имота, това не е нива, това е производствена фабрика, а на каква цена ще продавам си е лично моя работа, дали ще го продам за 2 000 000 и да си гарантирам старините или за 3 000 000 – това си е моята фабрика, която съм изградил със собствените си ръце, и мога да я продавам на каквато цена искам, стига да не е под пазарната. И пак казвам, абсолютно не се притеснявам за доходите си.

Искам да благодаря на избирателите си, че са с мен, а винаги ще има двама-трима, които няма да разбират какво е да си кмет и никога няма да го разберат, и те винаги ще са в предизборна кампания с мечтата си да седнат на кметския стол.

Но, както винаги съм казвал за мен най-важният капитал са хората и когато изляза на улицата и видя безплатния транспорт и пълния безплатен детски център, новите асфалтирани улици – това което съм постигнал за четири години, за мен по-голяма радост от това няма.

Той публикува снимка на имота си и данъчната си декларация. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Жители на русенското село Щръклево се натъкнаха на мъртва риба в езерото СНИМКА: Pixabay

Откриха мъртва риба в езерото в русенското с. Щръклево

Жители на русенското село Щръклево се натъкнаха на мъртва риба в езерото, което се намира в района, предаде БНТ. Замърсяване на водоема или бракониерство е причина за измирането на рибата проверяват служители на регионалната екоинспекция и Агенцията по рибарство и аквакултури. Мъртви сомове с тегло около 10 килограма са заклещени в тръстиката по

Столичната община СНИМКА: Архив

Столична община раздава безплатно компост срещу платена такса смет

Ежегодната кампания на Столичната община за безплатно раздаване на компост, произведен от инсталацията за биологично третиране "Хан Богров", е възобновена, след изтичане на ограничителните мерки, свързани с коронавируса у нас. Компостът се получава срещу бележка за платена такса смет. Всеки гражданин

Старожелезарци не могат да гледат Сталин, замазан с червена боя. Снимки: Радко Паунов

Старо Железаре лъска Сталин, баба Велика се кипри до Тачър (снимки)

- Старци чакат отново полските художници да ги увековечат по къщите им - Над 80 исторически личности и звезди гледат от дуварите "Кощунство, гавра, светотатство!" Това отсичат жители на хисарското село Старо Железаре по повод залетия с червена боя Йосиф Висарионович Сталин. Те не искат да виждат в този вид Бащата на народите

Старите казарми в Монтана са разположени върху осем имота на обща площ около 40 декара. Снимка: Авторката

Кметът на Монтана иска спортна арена на мястото на стари казарми

Кметът на Монтана Златко Живков да поиска от държавата имотите на старите казарми в града, реши общинският съвет. Според процедурата кметът ще подаде искане чрез областния управител до министъра на регионалното развитие за безвъзмездно прехвърляне на имотите от държавна в общинска собственост. Министърът трябва да внесе предложението за гласуване

СНИМКА: Pixabay

Община Русе продължава обработката срещу кърлежи и комари

Три пръскания срещу кърлежи и две срещу комари са извършени през месец април в Русе и околните населени места. Графикът за обработка на терените срещу инсекти е изготвен през месец март, а дейностите са разпределени до септември. Освен на територията на града, обработка срещу комари е направена и в кварталите “Средна кула”, “Долапите”

Снимка: Ройтерс

Всички проби за коронавирус от социални домове в Свиленград са отрицателни

Всички 15 проби за коронавирус, взети от социални домове в Свиленград вчера, са отрицателни, съобщиха от Областния кризисен щаб. През последното денонощие са взети 17 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково, информираха още от Областния кризисен щаб, предаде БТА. Две от тях са на персонал от хасковската болница

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Регионални

Малки народни певци могат да се включат във видео конкурса "Напеви от Северозапада

Малки народни певци могат да се включат във видео конкурса "Напеви от Северозапада

Желаещите да се включат във фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада“ ще имат възможност да направят това до 14 юни включително. Дотогава се удължава срокът за изпращане на заявки за участие, съобщиха от Младежкия дом в Монтана. Целта на организаторите е да се даде възможност на повече участници от различни възрастови групи да се включат в него

Туристите с канута и каяци убедиха зрителите,че Марица е плавателна река. Снимки: Авторът

Шарени канута и каяци превзеха Марица (снимки)

15 шарени канута и каяци се пуснаха по река Марица и събраха погледите на разхождащите привечер се край реката пловдивчани. Танцуващите по течението ентусиастите започнаха водния поход от 4-ти километър недалеч от Гребната база и финишириха зад остров Адата. Екстремното гребане бе организирано от клуба по воден туризъм „Пловдив“ към Туристическо

Варненци пак събират капачки, на 6 юни

Варненци пак събират капачки, на 6 юни

Организаторите от движението “Аз вярвам и помагам” съобщиха, че отменената акция за събиране на капачки от 25 април ще се състои на 6 юни .Мястото е същото - пред катедралния храм “Успение Богородично” в центъра на Варна. Акцията, обявена за 25 април беше отменена заради ситуацията с коронавируса. Досега при многобройните акции са събрани 118 тона

20 см нов сняг затрупа връх Мусала. Снимка Фейсбук/Росен Димитров

20 см нов сняг наваля на Мусала

20 см нов сняг затрупа връх Мусала. Снимка от върха публикува Росен Димитров от метеорологичната станция на НИМХ. Високите части в Рила и Пирин са местата, където все още снегът е в значителни количеста, съобщава Нова тв. По данни на НИМХ сняг в момента има още високо във Витоша и над 2000 м по Старопланинското било

150 хил. лв. по-малко в бюджета на Банско от антикризисните мерки

150 хил. лв. по-малко в бюджета на Банско от антикризисните мерки

Общински съвет Банско одобри с пълно единодушие антикризисни мерки, целящи облекчаване разходите на бизнеса и жителите на община Банско. Съгласно решението, отстъпката от 5% за плащане на таксата за битови отпадъци на физически и юридически лица е в сила до 30 юни 2020 г. , а до края на настоящата година, търговците

Къща за гости край Симитли ще връща 330 640 лв.

Къща за гости край Симитли ще връща 330 640 лв.

Фирма, построила къща за гости край Симитли, по пътя за Банско, ще трябва да върне 330 640 лв. безвъзмездна помощ, получена от фонд "Земеделие" по Програмата за развитие на селските райони. Собственикът на фирмата Борислав И. сключил договор с фонда през 2014 г. за изграждане на къща за гости и закупуване на АТВ за организиране на разходки сред

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber