Комисия ще търси причините за мръсния въздух в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/8104285 Комисия ще търси причините за мръсния въздух в Русе Комисия ще търси причините за мръсния въздух в Русе www.24chasa.bg
Пенчо Милков Снимка: Архив
Пенчо Милков Снимка: Архив

Временна комисия ще проучи всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух в Русе. Тя бе създадена днес, след като предложението на кмета Пенчо Милков бе гласувано и прието от Общинския съвет, съобщи БТА.

Комисията ще трябва да изясни още дали на територията на общината има незаконни сметища, както и терени, на които се съхраняват отпадъци, внесени от други държави. За неин председател бе избран общинският съветник от ДПС Дауд Ибрям, който е бивш директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе.

Комисията ще изиска информация от промишлените предприятия за използваните от тях суровини, както и от контролните органи за всички периодични и постоянни измервания на фирмите, изпълняващи комплексните си разрешителни документи, както и за резултатите от проверките. Дейността й ще бъде подпомогната от експерти на общинската администрация, а при необходимост и от външни специалисти като консултанти - например, от РИОСВ в Русе и от БАН.

Заседанията на комисията ще протичат при пълна прозрачност. Те ще са открити както за медиите, така и за граждани и граждански организации.
След необходимите проучвания и анализи комисията ще трябва да предостави цялата информация на русенската общественост и да изготви обща позиция по наболелия проблем.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Останките от крепостта Калиакра, едно от последните български укрепления, привличат туристи. СНИМКА: ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА

Вандали счупиха плочи на паметник на нос Калиакра

Част от незаконните дърва Снимка: Архив

Полицаи намериха 3 кубика крадени дърва в кола

Снимка: Архив

Разкриха 44 нарушения и 5 кражби при акция в Сливенско

Линейка Снимка Архив

Жена обърна колата си в канавка в Добрич

Реставрират 130-годишния храм "Св. Троица" в с. Извор

Реставрират 130-годишния храм "Св. Троица" в с. Извор

СНИМКА: Архив

Бандит откраднал милион, скрит в камина в Ямбол

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber