Даниел Панов: Предстои ни сложен мандат, ако досега акцент бе инфраструктурата, то сега е време за умни градове и зелени политики

https://www.24chasa.bg/region/article/7966450 Даниел Панов: Предстои ни сложен мандат, ако досега акцент бе инфраструктурата, то сега е време за умни градове и зелени политики Даниел Панов: Предстои ни сложен мандат, ако досега акцент бе инфраструктурата, то сега е време за умни градове и зелени политики www.24chasa.bg
Даниел Панов: Предстои ни сложен мандат, ако досега акцент бе инфраструктурата, то сега е време за умни градове и зелени политики

Предстои ни един сложен мандат. Трябва да поемем по пътя на модерното управление. Ако в последните години акцентът беше най-вече върху инфраструктурата - пътища, училища и болници, а днес над 18 млрд. лв. вече са инвестирани в общините. Затова е време да погледнем към бъдещето - зелените политики, умни градове и щадяща околна среда. Това заяви кметът на Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов на встъпителния форум на НСОРБ за новия общински мандат.

“Тук сме хората, които са отговорни за решенията, които влияят пряко върху живота на всеки един българин”, обърна се Панов към представителите на над 200 общини у нас.

По думите му общините отдавна не са “просто някакво винтче в сложния механизъм на държавната власт”, а активен партньор, който работи заедно с изпълнителната и законодателната власт. Според Панов намирането на общи цели е по-важна задача от тоталното критикарство. В новия мандат на общините предстои да реализират междуобщинското сътрудничество, споделените услуги и интегрираното планиране.

“Времето на изборните страсти отмина. Дойде време за решаване на проблемите на местните общности. Очакванията на гражданите нарастват непрекъснато”, каза председателят на парламента Цвета Караянчева и добави, че очаква предложенията на кметовете и на НСОРБ за законодателни промени, които да повишат качеството на живот.

За 197 кметове това е пореден управленски мандат, а за други 68 той ще е първи и те ще трябва бърьо да навлязат в него, каза изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Новите управителни органи на НСОРБ пък ще бъдат избрани на 25 и 26 февруари в София.

По-късно във форума ще се включат вицепремиера Томислав Дончев и министрите Нено Димов, Петя Аврамова, Деница Сачева, Красимир Вълчев и Десислава Танева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Линейка Снимка Архив

Жена обърна колата си в канавка в Добрич

Реставрират 130-годишния храм "Св. Троица" в с. Извор

Реставрират 130-годишния храм "Св. Троица" в с. Извор

СНИМКА: Pixabay

Заболеваемостта от COVID-19 в област Пазарджик падна до 83.1 на сто хиляди

СНИМКА: Архив

Бандит откраднал милион, скрит в камина в Ямбол

Водата от язовир "Тича" все още е мътна

Водата от язовир "Тича" все още е мътна

Иззетите маратонки

Дневният оборот на братята Исмаил и Ремзи с маратонките менте стигал 20 000 лв. (снимки)

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber