Младежи спасиха възрастна жена в Оборище

Трима младежи спасиха живота на възрастна жена, след като я откриват да се лута късно вечерта премръзнала в покрайнините на панагюрското село Оборище. Случката става около полунощ на 11 януари, когато температурите навън са минусови, разказа кметът на Оборище Милчо Ангелов.

Тримата младежи - Делчо Михов, Цветан Ралчев и Радослав Карбанов, се разхождали с автомобил из селото, когато фаровете на колата осветили прегърбената фигура на възрастната жена.

Вместо с връхна дреха жената била усукала около тялото си одеяло и видимо била дезориентирана. В един момент тръгнала към полето.

Младежите видели, че нещо не е наред. Догонили я и я качили в колата. Тъй като възрастната жена била премръзнала, дезориентирана и говорела несвързано, те звъннали на кмета Милчо Ангелов и потеглили към неговата къща. Кметът веднага познал 83-годишната баба Лушка, която страдала от деменция.

Той се обадил в полицейското управление в Панагюрище да издирят една от дъщерите на възрастната жена, която живее в общинския център, за да ѝ съобщят за случилото се. Закарали бабата до нейната къща, напалили изгасналата вече печка и я оставили да се сгрее хубаво. Не след дълго пристигнала и дъщеря ѝ, която я отвела със себе си в Панагюрище.

Автор на статията

Любомир Илков Любомир Илков


Споделете статията

Четете още