Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Веселина Великова ни предлага рецепта за интересни бисквитки във формата на сърце, които ще допаднат на всички влюбени. Подходящи са и за Свети Валентин.
ПРОДУКТИ
250 г масло
1 ч.ч. захар
3 яйца
600 г брашно + още за доомесване и набрашняване
сокът и кората на 1/2 лимон
кора на 1 мандарина
пудра захар за поръсване
1 бакпулвер
червена боя за украса
мармалад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме с телена четка яйцата. Добавяме захарта и маслото и разбъркваме добре. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера. Правим кладенче по средата и изсипваме течните съставки. Изцеждаме сока на 1/2 лимон и настъргваме кората му и тази на мандарината. Прибавяме ги.
Замесваме меко и гладко тесто. Набрашняваме работното си място и го доомесваме. Слагаме го в купа и покриваме с фолио. Прибираме го в хладилника за 50 мин. Разделяме го на 2 части и ги оформяме на топки.
Разточваме тестото на тънка кора. Изрязваме сърца с формичка за сладки. Това, което остане, пак разточваме и режем нови сърца. Застиламе тава с хартия за печене и нареждаме на разстояние сладките.
Печем на 170 градуса в загрята фурна за 9 мин. Изчакваме да се охладят, намазваме ги с мармалад и ги слепваме по две. Поръсваме ги с пудра захар. Можем да ги украсим и с червена сладкарска боя или гел.