Гимназисти от Монтана станаха младши посланици на Европейския парламент (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/7144061 Гимназисти от Монтана станаха младши посланици на Европейския парламент (Снимки) Гимназисти от Монтана станаха младши посланици на Европейския парламент (Снимки) www.24chasa.bg

В Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в Монтана стартира програмата „Училища -Посланици на Европейския парламент“, за която бяха одобрени през септември 2018 г.

Началото на инициативите бе поставено на 15.10.2018 г. със среща на младшите посланици от гимназията с техни съученици от 8 клас. Беше представен дневният ред на срещата и информация относно това какво означава да си младши посланик. Същия ден бе представена презентация за структурата и дейността на Европейския парламент. По време на лекцията младшите посланици акцентираха върху европейските ценности, които изповядва ЕС - мир, демокрация, равенство, свобода, право на избор, зачитането на националната идентичност.

Със съдействието на областния управител г-н Росен Белчев младшите посланици на гимназията се срещнаха с Негово Превъзходителство, посланика на Франция в България Ерик Льобедел.

Г-н Льобедел се запозна със спецификата на учебното заведение и отговори изчерпателно на зададените въпроси, свързани с бъдещето на обединена Европа.

Вечерта завърши с посещение на музикално-поетичния спектакъл, посветен на френската култура и изкуство, който бе организиран от Областна администрация Монтана и представлява част от Работната програма за 2018 г. по Комуникационната стратегия на Република България за ЕС – „Многообразието от етноси и култури в Европейския съюз, включително и приноса на Република България към Европейските ценности“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Камиони тръгват по кварталите в Пловдив да вдигат вехтории

Камиони на "Чистота" тръгват по пловдивските райони да обират вехториите, които всекидневно домакинствата изхвърлят до казаните за битова смет. Новата услуга ще заработи от следващата година, обяви директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. Стари мебели, матраци, дюшеци, хладилници, печки и перални всеки ден са струпани до контейнерите.

Дърва и въглища поскъпнаха в Пловдив с 10 лв. за месец

Само за месец дървата за огрев и въглищата в Пловдив поскъпнаха с 10 лева. В момента тон кюмюр се продава за 360 лева, а кубик бук или дъб за 100 лв. През октомври са били съответно 350 и 90 лв. Борът върви по 75 лв., но клиентите не го предпочитат, тъй като бързо изгаря. "Всичко се вдига, твърдото гориво също", обясняват търговците новите цени.

Владо Николов стана поредният посланик на кампанията „Бъди активен, не агресивен“

Най-успешният реализатор на българския национален отбор по волейболВладо Николов бе в Горна Оряховица по покана на местното сдружение „G.O. WAKE UP“ . Николов стана поредния посланик на кампанията „Бъди активен, не агресивен“ на сдружението, която е насочена срещу агресията в училище. Кампанията тече под патронажа на кмета инж.

Селски кмет хвърли оставка и подкара тир, замести го жена му

Едва когато бяха притиснати от капана на непочистените от снега улици, повечето жители на врачанскотоо с. Бъркачево разбраха, че кмета им Георги Георгиев е подал оставка. След тяхна жалба, че Георгиев е зарязал кметуването и от месеци върти волана на тир във врачанска фирма за международни превози, разбрахме че той е подал оставката си в ОИК в

836 лева – средна заплата в област Добрич

През третото тримесечие на т. г. средната месечна заплата за област Добрич e 836 лв. при 1 117 лв. за страната, сочат данните на Териториалната статистика-Добрич. В сравнение с останалите области на страната Добрич е на 22-ро място по показателя средна работна заплата. Най-висока средна месечна заплата получават наетите в областите София

Министър Ангелкова отличи кмета Тотев за добрите резултати на туризма в Пловдив

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с инж. Иван Тотев, кмет на община Пловдив. Двамата обсъдиха дейности, свързани с домакинството на общината за инициативата „Европейска столица на културата 2019 г.”. Те дискутираха и възможностите за съвместни инициативи, с които да се подпомогне развитието на туризма на регионално и

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Регионални

Реставрирано е първото от четири сграфито пана в Старо Търново

Реставрирано е първото от четирите емблематични сграфито пана, изрисувани върху сградите в старата част на Велико Търново, разположени до панорамните площадки на ул. „Стефан Стамболов“. Дейността е възложена от Община Велико Търново, осигурено е и необходимото финансиране, съобщиха от администрацията.

Заради проблем на земеделци Манолова пак хвана влака до Горна Оряховица

Омбудсманът Мая Манолова отново се качи на влака до Горна Оряховица заради проблем на земеделски производители, споделен по време на приемната в купето преди 2 седмици. Става дума за неизплатени компенсации на производител на оранжерийни домати от село Джулюница за нереализирана продукция при наложеното руско ембарго.

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден във Велико Търново

Център за подкрепа на хора с увреждания ще бъде изграден във Велико Търново с инвестицията от 1 милион лева. Средствата ще бъдат отпуснати от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това стана ясно при посещението на заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, която съобщи добрата новина на кмета Даниел Панов

Сити карта води на топместа туристите в Пловдив

С по-малко пари, но с повече време туристите в Пловдив ще опознават най-интересните места и ще могат да се насладят на атракциите в града. Това е най-новата услуга, която общински институт "Старинен Пловдив" пуска. От миналата седмица в туристическите информационни центрове се продават сити карти за 24 и 72 часа на цени съответно 20 и 30 лева.

Експерти помогнаха на 50 души в неравностойно положение във Варненско

12 специални и експерти в различни области помогнаха на 50 души в неравностойно положение във Варненско. Те бяха обхванати от проекта „Активни в труда" на територията на общините Бяла и Долни чифлик. "40 възрастни в риск – хора в социална изолация и с тежки заболявания, безработни, както и 10 лица с увреждания, бяха изведени от домовете им.

4-има рязаха лента на паркинг с 18 места в район "Северен" в Пловдив

Чисто нов паркинг на бул. "България" 45-47 откриха в пловдивския район "Северен". Лентата прерязаха кметът Ральо Ралев и заместниците му Лариса Кътова, Калоян Георгиев и Красимир Асенов. Пространството разполага с 18 места, които ще се отдават по общинската наредба. Общата площ е 715 кв. метра. Ремонтните дейности включиха фрезоване на старата

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber