Започна състезанието за най-добър град, гласувайте

https://www.24chasa.bg/region/article/4604175 Започна състезанието за най-добър град, гласувайте Започна състезанието за най-добър град, гласувайте www.24chasa.bg
Бургас и Велико Търново бяха отличени като най-добри градове миналата година.


Даден е вече стартът на новото национално проучване на “24 часа” и Дарик радио “Най-добрият град за живеене у нас”. Тази вече утвърдена иницатива е единствената българска класация, която сравнява градовете по качество на живот.

Тази година двете медии с помощта на кореспондентите си сравняват 27 града по 31 критерия, разделени в 10 групи.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Системата за оценяване е усъвършенствана, критериите са определени така, че най-комплексно да обхващат

нещата от

градската среда,

които осигуряват

добър живот

на гражданите. 

От инвестиции в инфраструктурни проекти за 2014 г. до състояние на пешеходните пътеки; от брой университети до наличие на апаратура за лечение на инфаркт; от брой слънчеви дни в годината до инвестиции в хубава главна (пешеходна улица).

В проучването са включени всички 27 областни града - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

На финала на проучването ще се разбере кой кмет ще получи специалната награда - табела за най-добър град за живеене, и в кои градове ще отидат съпътстващите призове. 

Читателите ни от вчера вече гласуват в сайта ни www.24chasa.bg. Със своя вот до 10 март те определят наградата на публиката.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Градът с

най-много

читателски

гласове получава

специален приз

Това по традиция става на официална церемония с участието на кметове и министри.

Освен че носи много състезателен дух, това проучване се превърна в представяне на положителни и успешни модели на управление, които амбицират кметовете да превърнат своя град в по-привлекателно място за живеене.

Надпреварата тази година ще е особено напрегната. Много от българските градове постигат напредък в благоустройството в различни области.

За най-добрия град за живеене гласувайте ТУК

Досега четири града са били №1 в годишните класации. Варна бе победител през 2007 и 2008 г., София - през 2009 и 2011 г., Бургас - през 2010 , 2012 и 2013 г., Велико Търново - през 2013 г. (В миналогодишното издание на класацията за пръв път имаше двама победители - Бургас и Велико Търново.) Дали някой от тези градове ще излезе пак №1, или друг град ще се окичи за пръв път със славата. Изненадите предстоят.

Гласувай ТУК

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Най-добрият град за живеене

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Най-добрият град за живеене

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber