Тотев грабна приза "Пловдив - най-красив град за 2013 г."

https://www.24chasa.bg/region/article/3700923 Тотев грабна приза "Пловдив - най-красив град за 2013 г." Тотев грабна приза "Пловдив - най-красив град за 2013 г." www.24chasa.bg
Кметът на Пловдив Иван Тотев застана до колегите си от Търново и Бургас Даниел Панов и Димитър Николов, които си поделиха голямата награда за най-добър град за живеене.

Най-красив град на България за 2013 г. е Пловдив. Кметът Иван Тотев получи днес приза от главния редактор на в. "24 часа" Борислав Зюмбюлев и от програмния директор на "Дарик" Константин Вълков. Двете медии за седма година връчиха наградите "Най-добър град". Тържеството се проведе в Националната художествена галерия в присъствието на половината министерски съвет начело с Пламен Орешарски.

Веднага след като Йорданка Фандъкова получи две награди - "София - културен град на 2013 г" и "София - най-добър бизнес град", дойде ред на Пловдив. "След бизнеса идва и красотата", обяви Вълков.

"В Пловдив обичаме да казваме, че градът ни е втори по големина, но първи по хубост в България", отбеляза Тотев. И подкрепи думите си с цитат на античния автор Лукиян от ІІ в.: "Наистина, Херакле, това е най-големият и най-красивият от всички градове. Отдалеч блести красотата му". Казаното впечатли зам.-кмета на София Тодор Чобанов, който е доктор по археология.

Иван Тотев увери, че не разчита само на древната слава на Пловдив, а всеки ден работи така, че градът да става по-красив и привлекателен.

"Ние обаче не разчитаме само на древната слава, а всеки ден работим Пловдив да става все по-привлекателен за жителите и гостите му", отбеляза Тотев.

За мен има два красиви града - Лондон и Пловдив, каза шефката на Националната художествена галерия Бисера Йосифова и се снима с Иван Тотев.

Той бе аплодиран от кметовете на Велико Търново Даниел Панов и на Бургас Димитър Николов, които тази година си поделиха приза за най-добри градове за живеене. Фандъкова също честити на пловдивския си колега. Той пък използва присъствието на регионалния министър Десислава Терзиева и от микрофона я призова да реши един голям проблем на градовете, свързан с ремонтирането на старите сгради. "Тези, които не са общински, няма как да бъдат стегнати. Моля ви, помислете за законодателни промени", настоя Тотев. Терзиева му обясни, че това е работа на министерството на инвестиционното проектиране, но се ангажира с проблема.

"Кога ще подкрепите пловдивските проекти като последния транш за довършване на залата и разрешението на 30-милионния заем", обърна се Тотев към Пламен Орешарски. Премиерът му отговори, че пловдивските депутати сериозно лобирали за града и в близките дни щели да бъдат при него.

Лично шефката на Националната художествена галерия Бисера Йосифова изпроводи Тотев. "Получихте най-хубавата награда. За мен има два красиви града в света - Лондон и Пловдив", каза изкуствоведката и се снима с градоначалника.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Най-добрият град за живеене

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Най-добрият град за живеене

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber