Столичната полиция със специални мерки заради масови събития утре

https://www.24chasa.bg/region/article/11577528 Столичната полиция със специални мерки заради масови събития утре Столичната полиция със специални мерки заради масови събития утре www.24chasa.bg
В 17 часа утре на Националния стадион „Васил Левски” започва финалът за Купата на България между ЦСКА и „Левски“.
В 17 часа утре на Националния стадион „Васил Левски” започва финалът за Купата на България между ЦСКА и „Левски“.

Столичната полиция предприема специални мерки заради събития в София в неделя. Това съобщиха от МВР.

Преди, по време и след провеждането им, полицейските служители ще следят за реда и за недопускането на инциденти на територията на града. При възникнала необходимост движението по маршрутите ще бъде спирано и възстановявано поетапно.

Поради възможни временни затруднения на движението в централната градска част на столицата, от СДВР призовават жителите и гостите на столицата да се съобразят със създадената организация и провеждащите се събития и да избягват посочените маршрути.

В 9 часа, пред сградата на Народно събрание, стартира полумаратон „Run for Europe”, който ще се проведе в три дистанции (5 км, 10 км и 21 км) и ще премине по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, ул. „Гурко”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Драган Цанков”, бул. „Климент Охридски”, бул. „Проф. М. Семов”, бул. „Андрей Сахаров”, бул. „Андрей Ляпчев”, бул. „Климент Охридски”, бул. „Г. М. Димитров”, ул. „Никола Габровски”, бул. „Симеоновско шосе”, бул. „Никола Вапцаров”, бул. „Драган Цанков”, ул. „Никола Мирчев”, ул. „Константин Щъркелов”, ул. „Незабравка”, парк „Борисова градина” от към алея „Яворов”, с финал маратонският вход на Националния стадион „Васил Левски”.

В 9 часа на откритата писта на Националния стадион „Васил Левски” започва и детско лекоатлетическо състезание, част от инициативата “Run for Europe”.

Около 11 часа от площад „Народно събрание” започва велошествие „София кара велосипед”, организирано от Фондация „София – Европейска столица на спорта”. Маршрутът на участниците е: бул. „Цар Освободител”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. ”България”, бул. „Витоша“ до парк „Южен парк“ - III част, голямата поляна, откъм бул. ”Витоша”, където ще финишират.

В 17 часа на Националния стадион „Васил Левски” започва финалът за Купата на България между ЦСКА и „Левски“.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболната среща. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и на носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки, в това число и парфюми). Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн. За да бъде избегнато струпване, призивът към зрителите е да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15 часа.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват само при възникнала необходимост.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Майсторките на калоферската дантела творят красота


Снимки: Регионална занаятчийска  камара в Пловдив.

Осем майсторки творят калоферска дантела на пленер в Пловдив

Бум на раждаемостта в Пловдив и областта, 1644 бебета проплакаха за 3 месеца

Бум на раждаемостта в Пловдив и областта, 1644 бебета проплакаха за 3 месеца

ВМРО с "Не предавайте Македония" блокира Кресненското дефиле (Снимки)

ВМРО с "Не предавайте Македония" блокира Кресненското дефиле (Снимки)

СВ. СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ

В Историческия музей в Монтана показват “Неделник“ на Софроний Врачански от 1806 г.

Общинарки от Стамболийски вият кръшни хора в 5-звезден комплекс в Слънчев бряг.

Общинари от Стамболийски спретнаха здрав купон на морето, кметът плаща (снимки)

Димитър Вучев Кадри: БНТ

Има ли решения за проблемите на градския транспорт в София

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave