Съветник медик предупреди за опасност от чума в пловдивски квартал

https://www.24chasa.bg/region/article/10739040 Съветник медик предупреди за опасност от чума в пловдивски квартал Съветник медик предупреди за опасност от чума в пловдивски квартал www.24chasa.bg
Д-р АТАНАС БАТАШКИ
Д-р АТАНАС БАТАШКИ

 

32 милиона лева безлихвен заем гласува местният парламент на Пловдив за разплащане на извършено строителство по Водния цикъл.
Независимият съветник Слави Георгиев се хвана за главата, като видя, че 37 негови колеги одобриха сумата, а само един беше против и 6-има се въздържаха.
"Те не заслужават и 1 стотинка. Целият район "Северен" е пропищял от лошо свършената работа по Водния цикъл. Колко скандала трябва да станат, за да се види, че проектът не върви добре", попита той.
Преди него съветничката от "Демократична Българи" Веселка Христамян алармира, че на ул. "Петър Шилев" строителството не е изпълнено качествено, а водата по новите тръби не стигала и до вторите етажи. "Новите шахти задържат вода, носят се миризми, не искам да мисля лятото какво ще е", каза Христамян. Хората й разказали, че им било предложено да си закупят приспособления и да ги поставят на шахтите, за да не им мирише. "Кой изпълнява контролът по този проект", попита съветничката.
Д-р Атанас Баташки от БСП каза, че е бил един от обнадеждените, когато стартирал Водният цикъл. "Но той промени бита на хората към по-лошо. Бяха забравени отклоненията към сградите в кв. "Захарна фабрика". Миризмата в последните месеци е отвратителна, а лятото ще дойдат и мухите. Може да дойде и чума", прогнозира медикът, син на проф. Илия Баташки.
Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев отговори, че проектът е много сложен, но не искал да се оправдава. Според него по-голяма част от хората са доволни. "Лицемерно е да се твърди, че не е подобрен животът им. Някъде може да има некачествено изпълнение, но ще задължим строителят да си коригира работата", заяви Райчев.
Общо 40 млн. лева безлихвен заем отпусна местният парламент за реализация на проекти, които се изпълняват от община Пловдив. Най-голямата сума е за Водния цикъл. Парите ще бъдат възстановени на градския бюджет, когато сумите по проектите бъдат изплатени от съответните министерства.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

17-годишна ученичка е Царица на розата – Карлово 2022

17-годишна ученичка е Царица на розата – Карлово 2022

Съдебната палата в Пловдив.
Снимка: 24 часа

Пловдивчанин хвърли по колата на засякла го водачка яйца, счупени от рязкото спиране

Вижте седмичния отчет на общинската администрация в Русе

Вижте седмичния отчет на общинската администрация в Русе

Превозвачите искат увеличение на парите заради постъпването на горивата.

Вдигат парите на превозвачите в Пловдив средно с 20 ст./км

Кметът на Пловдив Здравко Димитров откри форума за електронно управление в града.

СНИМКИ: Община Пловдив.

Пловдив изготвя единна информационна система за управлениe на бедствия (Снимки)

Зрелостници влизат във Френската гимназия в Пловдив за втората задължителна матура.

19 зрелостници не се явиха на втората задължителна матура в Пловдив и областта

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave