Гергов пласира още един знаков имот от общото му дружество с община Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/10683669 Гергов пласира още един знаков имот от общото му дружество с община Пловдив Гергов пласира още един знаков имот от общото му дружество с община Пловдив www.24chasa.bg
Тази къща, някога притежание на Георги Гергов, а сега на семейство Барбудеви, се продава за 455 000 евро. Снимки: Авторът

- Домът на художниците е част от сделката за придобитата от бизнесмена през 2008 г. телевизия „Евроком България“

- Сградата е наша от 6 г., твърди Анна Барбудева

Още един емблематичен имот в Стария Пловдив, които беше част от капитала на "Пълдин Туринвест", собственост на Георги Гергов и общината, е пуснат за продажба чрез сайтове за обяви, установи „24 часа“. Търсят се купувачи за гръмко огласения Дом на художниците на бул. "Цар Борис Трети" 73. През 2010 г. Гергов реставрира 3-етажната сграда и каза, че я предоставя за изкуство. Сега обаче имотът от южната страна на тунела чака нови собственици.

Оказва се, че от 6 г. той не е притежание на бизнесмена и общината, а е прехвърлен на някогашния пловдивски телевизионен бос Георги Барбудев и съпругата му Анна. През 2008 г. Гергов придоби от тях телевизия "Евроком България" и я преименува в "Нова българска телевизия". Медията обаче просъществува до ноември 2013 г.

"Това е наш имот. Мой и на съпруга ми. Господин Гергов имаше да ни изплаща определена сума и решихме, че това може да стане и с прехвърлянето на къщата", обясни пред "24 часа" Анна Барбудева.

Според обявата в сайта тя и съпругът й Георги Барбудев искат за имота 455 000 евро, но са склонни на договаряне.

 До 2016 г. тази сграда е в активите на „Международен панаир Пловдив“. По същото време Гергов я представя за безвъзмездно ползване на фондация „Заедно“, която създаде Дом на етносите и галерия, но и двете начинания просъществуваха кратко. Източници, близки до семейство Барбудеви, разказват, че през 2008 г. Гергов така и не е изплатил цялата договорена сума на семейството за придобиването на телевизията и се стигнало до съдебни дела. Каква е сумата - нито тогава, нито сега се знае за колко Барбудеви са продали медията си на някогашния местен лидер на БСП.

 Имотът на бул. "Цар Борис Трети" 73 в момента е затворен, но изглежда в много добро състояние. Мястото е в идеалния център на Пловдив,  в подножието на Античния театър.

Гергов навремето му направи мащабен ремонт.  Изцяло беше подменен покривът и поставена нова изолация, монтирани бяха парапети и нова дограма.  Така от запуснат имот се превърна в средище на художници. Но за кратко. През есента на 2010 година сградата отвори с пищен коктейл и изложба на прочутият живописец Христо Стефанов.

Това не е първата продажба на знаков имот от апортираните от общината в капитала на "Пълдин Туринвест". Гергов вече изтъргува на предприемача Димитър Георгиев емблематичния Ритуален дом в Стария Пловдив, в момента той е превърнат в галерия. Общината загуби от съдружието си с Гергов и терена от 16 декара зад хотел "Санкт Петербург", който е парк. От години хора от квартала протестират, че купувачът на частния имот в градината има намерение да го застрои.

На многократните ни позвънявания Георги Гергов не отговори, нито върна обаждане.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Счупеният клон е можела да рани тежко хора.


СНИМКА: Нова телевизия.

Клон падна върху пейка и едва не премаза майка и дете в Пловдив

Огнеборците успяха да потушат пожара.


СНИМКИ: Пожарна Пловдив

Пожар избухна в цех за гуми в Пловдив, огнеборци спасиха съседна сграда (Снимки)

Здравко Димитров и Александър Държиков на сесия на Общинския съвет.

Съветниците на Пловдив решават да вдигнат ли парите на превозвачите заради скъпите горива

Административният съд в Пловдив

Монтьор без книжка подкара за проба кола след ремонт в Пловдив, КАТ свали номерата

Със заповед от днес кметът на Брезник Васил Узунов забрани разпиляването на вода за непитейни нужди. СНИМКА: PEXELS

500 лева глоба, ако пилееш вода за непитейни нужди в Брезник

Стефан Грозев с адвокатката си Таня Чечкова на предишно съдебно заседание.
Снимки: Авторът

Задържат подсъдимия, който си тръгна от дело в Пловдив, гори и с 5000 лв.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave