Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев - с ново френско име и се радва на внучка

https://www.24chasa.bg/region/article/10551723 Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев - с ново френско име и се радва на внучка Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев - с ново френско име и се радва на внучка www.24chasa.bg
Вдовицата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова не спира да търси истината за смъртта на мъжа си.

Нищо не сме получили от МО, водим дело за извънредния труд на Валентин, каза вдовицата

Разследването на трагичния инцидент не е приключило

С ново име на френски - Christelle Curtillet, е във фейсбук Димитрина Попова, съпругата на загиналия военен пилот подп. Валентин Терзиев. "Хакнаха ми профила и ми сложиха това име. Очевидно много говоря и някой ме е атакувал. Опитвам се да си възстановя предишния профил", обясни пред "24 часа" вдовицата.

Два месеца след гибелта на съпруга й дъщеря й Никол я е зарадвала с внучка. Бебето Катерина вече е на 4 месеца и  е новото щастие в живота на Димитрина Попова след преживения шок.

Тя съжалява само, че Валентин Терзиев не е дочакал раждането на малката, макар биологически Катерина да не е негова внучка. Никол е от първия брак на Попова, а с Валентин имат 12-годишен син Александър.
Именно момчето чрез майка си заведе дело срещу авиобаза Граф Игнатиево за 70 000 лева обезщетение. Това са неплатени средства за извънреден труд и дежурства на баща му - 2967 часа за времето от 26 май 2010 до датата на смъртта му 9 юни 2021 г.

През ноември началникът на отбраната на Българската армия адмирал Емил Ефтимов обяви, че парите ще бъдат преведени на вдовицата и сина.
"Нищо подобно. Така им е изгодно да говорят пред обществото. Водим съдебно дело", обясни Димитрина Попова. Справка на "24 часа" показва, че старт на процеса е насрочен за началото на март догодина в Пловдивския окръжен съд.

Приятелите описват Димитрина като твърда и борбена жена, която работи много и не се предава. "Изглежда серт, но характерът й е такъв. Не понася несправедливост", разказа нейна близка. По думите й Попова не спира да се труди, върти счетоводна кантора и две книжарнички в Асеновград.

Със същата упоритост Димитрина продължава да търси истината за смъртта на съпруга си, който при нощен полет по време на учение падна с пилотирания от него МиГ-29 в морето край Шабла на 9 юни т. г. Според официалната версия на МО причина за трагедията е загуба на пространствена ориентация. Попова обаче не приема това заключение.
"Продължаваме да търсим истината, защото "загубата на пространствена ориентация" не е присъща за теб", написа Димитрина на 9 октомври.
Разследването на инцидента все още не е приключило във Военно-окръжната прокуратура в София. Не е готова и комплексната експертиза. "Бавно текат тези процедури", обясни юрист.

"Никой на нейното място няма да издържи това напрежение. Но тя е твърда и безкомпромисна", коментират близки до Димитрина. Те са категорични, че вдовицата няма да остави нещата така, защото Валентин Терзиев е голямата й любов.

"Бяха заедно още като ученици. Много се обичаха. След това се разделиха. Димитрина се омъжи за друг, но за кратко. После отново се събраха с Вальо. И когато бяха най-щастливи, смъртта го отне", тъжат нейни приятели.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от БГ Следа

Невиждани мощи на светите братя Кирил и Методий идват от Света гора

Невиждани мощи на светите братя Кирил и Методий идват от Света гора

Митрополит Николай освети новия офис на владиката Антоний в Берлин (Видео)

Митрополит Николай освети новия офис на владиката Антоний в Берлин (Видео)

По 1 млн. лева на ден теглили от банкомати и пазарували украинците в България

По 1 млн. лева на ден теглили от банкомати и пазарували украинците в България

Марин Тодоров с талантливата си дъщеря Крисия

Таткото на Крисия почина от инфаркт

Гинка Върбакова

Гинка Върбакова, която не успя да купи ЧЕЗ, построи голям соларен парк от 57 мегавата, проектът е за 150

Как да се поздравяваме за Великден, без да се излагаме

Как да се поздравяваме за Великден, без да се излагаме

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave