В Красново събират пари за погребението на 15-годишната Недка, целият клас плаче

https://www.24chasa.bg/region/article/10499875 В Красново събират пари за погребението на 15-годишната Недка, целият клас плаче В Красново събират пари за погребението на 15-годишната Недка, целият клас плаче www.24chasa.bg
Недка Дадаркова Снимка: Личен профил

Целият клас плаче за Недка. Съучениците й не са на себе си.

Това разказа пред "24 часа" Ваня Василева, класна на внезапно починалото 15-годишно момиче. Както стана ясно, Недка Дадаркова издъхна в дома си в пловдивското село Кръстевич в събота. 9-класничката от училището в с. Красново е отличничка и е сочена за пример. Родителите й са обикновени хора.

"Шокирани сме. Цялото училище е потънало в скръб. Децата са посърнали", допълни класната.

Все още не е ясна причината за внезапната смърт на момичето.
"Аутопсията приключи, взели сме проби. Когато са готови, ще може да се каже с категоричност. Но в момента има разследване и нищо повече не мога да кажа“, отсече шефът на Съдебна медицина Пловдив доц. Павел Тимонов, позовавайки се на следствената тайна.

"Няма следи от насилие, причината за смъртта ще посочи съдебно-медицинската експертиза, която не е готова", обяви заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

Според учители за първи път ОУ „Христо Ботев“ в село Красново е застигнато от такава трагична вест. Децата трудно го осмислят, разказа Ваня Василева. Тя припомни, че ден преди трагедията, в петък, Недка е била на училище и се е чувствала много добре. На следващия ден влязла да се къпе в банята и там я застигнала смъртта.

Недка била изключително лъчезарно момиче. В семейството били две сестри, но понеже едната тръгнала 6-годишна на училище, се събрали в един гимназиален клас, макар да имат една година разлика, поясни преподавателката по английски Ваня Василева.

„Само хубави неща можем да кажем и за Недка и за по-малката й сестра Пенка“, твърдят учители в Красново. И двете  били отговорни, изпълнителни и с отношение към учебния процес.
Недка проявявала интерес към езиците, историята и компютърните технологии. „Справяше се чудесно с руския и английския. Жалко за този прекършен толкова рано живот“, тъгува класната.
Семейство Дадаркови били много сплотени и задружни. Поддържали непрекъснато контакт с класната, интересували се как вървят децата им в училище. Полагали изключителни грижи за момичетата си. И двамата родители - Мария и Никола, работят. Майката - във винарната в Старосел, а бащата - по строежите.

Децата им били задоволени и материално обезпечени. Бабата била чистачка в училището и при вестта за смъртта на внучката й, припаднала и в момента лежи със съмнения за инсулт в пловдивска болница, разказа кметът на Красново Цвятко Истилянов.

Съучениците на Недка вече са започнали да събират пари за погребението, допълни той и обясни, че кметството също ще помогне и това е морална подкрепа за почерненото семейство. ,

Истилянов обясни, че познава лично и семейството и детето.
"Беше много възпитано и лъчезарно, поздравяваше  винаги", заяви кметът.
Училището в Красново е базово и в него учат деца от околните села, които се превозват всеки ден с училищен автобус.
"Не ни е поискана психологическа подкрепа за учениците от училище "Христо Ботев", но трагедията наистина е голяма“, коментира за „24 часа“ шефката на РУО-Пловдив Антоанета Кръстанова. Тя поясни, че е получен доклад от директора на училището Йонка Марковска и очаква втори.
"Готови сме да изпратим мобилна група за подкрепа на децата, ако ни бъде поискана", добави Кръстанова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Счупеният клон е можела да рани тежко хора.


СНИМКА: Нова телевизия.

Клон падна върху пейка и едва не премаза майка и дете в Пловдив

Огнеборците успяха да потушат пожара.


СНИМКИ: Пожарна Пловдив

Пожар избухна в цех за гуми в Пловдив, огнеборци спасиха съседна сграда (Снимки)

Здравко Димитров и Александър Държиков на сесия на Общинския съвет.

Съветниците на Пловдив решават да вдигнат ли парите на превозвачите заради скъпите горива

Административният съд в Пловдив

Монтьор без книжка подкара за проба кола след ремонт в Пловдив, КАТ свали номерата

Със заповед от днес кметът на Брезник Васил Узунов забрани разпиляването на вода за непитейни нужди. СНИМКА: PEXELS

500 лева глоба, ако пилееш вода за непитейни нужди в Брезник

Стефан Грозев с адвокатката си Таня Чечкова на предишно съдебно заседание.
Снимки: Авторът

Задържат подсъдимия, който си тръгна от дело в Пловдив, гори и с 5000 лв.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave