По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия

https://www.24chasa.bg/region/article/10487058 По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия www.24chasa.bg
По-тежка присъда за непълнолетни, убили възрастна жена от Провадия

Съдът определи най-тежкия режим на изтърпяване на присъдата на 18-годишен младеж, ограбил, изнасилил и убил възрастна жена в Провадия. Варненският окръжен съд замени режима на изтърпяване на присъда на 18-годишния Осман Ю „лишаване от свобода“ от „строг“ на най-тежкия - „специален“. През 2019 г. Окръжен съд – Варна го осъжда на 8 години и 8 месеца затвор, за това, че заедно със Станислав М., като непълнолетни, са ограбили, изнасилили и убили 77-годишна жена. Когато извършили тежкото престъпление в Провадия през ноември 2017 год., Осман бил 14-годишен, а Станислав на 16-години.
Заради възрастта си, двамата започнали изтърпяване на присъдите си в
поправителния дом към Затвора-Враца. След няколко месеца Осман Ю. получил нова присъда за бягство и кражба на автомобил. В затворническото му досие е посочено, че през юни 2020 г. служителите на затвора се наложило да употребят сила, заради неговото неконтролируемо и агресивно поведение, унищожено имущество и опасност от нараняване на длъжностно лице.
След навършване на пълнолетие Осман Ю. бил преместен в затвора във Варна. Поведението му продължавало да е скандално, отказал да полага труд, срещу него има преписки за физическа саморазправа с други затворници. Негативната линия в поведението му ескалирала след като проявил вербална и физическа агресия спрямо други затворници и служители на институцията.
Администрацията на затвора посочва, че „деянията се характеризират с особен цинизъм, дързост, арогантност, неконтролируема агресивност и създават опасност за живота и здравето на останалите лишени от свобода и служителите от надзорно-охранителния състав“.
Съдът прие предложението на началника на варненския затвор за законосъобразно и мотивирано, поради което замени режима на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“ на Осман Ю. от „строг“ на „специален“.
През юни тази година съдът определи по-тежък режим и на другия съизвършител на престъплението - Станислав М., който изтърпява 10 –годишната си присъда при „строг“ режим.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Бачковският манастир закъса със сметките за ток.

При 7500 дка гори и ниви Бачковският манастир не може да плати тока

Град Баня, Карловско Снимка: Google street view

След години чакане започва ремонт за 1 млн. лева на основни улици в царска Баня

Доктор Момчил Русев.

Стоматолог от Пловдив, баща на 3 деца, се нуждае от средства за мозъчна операция в Хановер

Известният спортен журналист от Пловдив Иван Карабов почина след усложнение от COVID

Известният спортен журналист от Пловдив Иван Карабов почина след усложнение от COVID

Близо 70 участници от три фокус групи разискваха възможностите за развитие на община Русе

Близо 70 участници от три фокус групи разискваха възможностите за развитие на община Русе

Георги Велев

Сменят шефа на Басейнова дирекция - Пловдив

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber