Изключиха таймерите на 20 светофара във Варна, въвеждат нов режим

https://www.24chasa.bg/region/article/10467713 Изключиха таймерите на 20 светофара във Варна, въвеждат нов режим Изключиха таймерите на 20 светофара във Варна, въвеждат нов режим www.24chasa.bg
Изключиха таймерите на 20 светофара във Варна, въвеждат нов режим

През последната година бяха изключени обратните броячи, по-популярни сред водачите на МПС като таймери, на 20 светлинно регулирани кръстовища, съобщиха за "24 часа" от общинското предприятие ТАСРУД.

Тази промяна е свързана с реализацията на проект за въвеждане на режим "Местно гъвкаво управление" на тези кръстовища, който ще улесни достъпа за хора с увреждания на общо 46 места за пресичане, изградени са и 25 интелигентни пешеходни пътеки със светлини модули.

Спирането на таймерите от ТАСРУД обясняват така: при режим "Местно гъвкаво управление" работата на светофарните уредби, в зависимост от броя на автомобилите, се удължава, респективно намалява продължителността на отделните фази на светофарния цикъл.

При това положение не съществува възможност да се визуализира оставащото време на зеления сигнал за превозните средства в съответното направление, понеже в началото на този сигнал никой не може да прогнозира колко ще бъдат преминалите превозни средства и колко удължена или скъсена ще бъде съответната фаза от светофарния цикъл.

Обратните броячи могат да визуализират оставащото време на съответния сигнал само при твърд цикъл на светофарната уредба, но не и при режим на "Местно гъвкаво управление". На светофарните уредби с пешеходна заявка обратните броячи за автомобилни и пешеходни потоци няма да се премахват, допълват от ОП “Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение”.

Новият режим ще окаже влияние и на т. нар. “зелени коридори” поради различната продължителност на всяка една фаза в светофарния цикъл.
Координираният режим е съобразен с автомобилните потоци и е зависим от часовия интервал - в един часови диапазон той е в една посока, а в друг часови диапазон е в обратна посока.

Трасета със “зелен коридор” във Варна са светофарните уредби по бул. "Владислав Варненчик" - от Централна поща до кръгово при Автогара и по бул."Христо Ботев" - Матроски клуб/бул."Мария Луиза"/бул."Осми Приморски полк".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Сградата на община Пловдив.

Пловдивчанин скъса менискус след падане в дупка, осъди общината за 15 000 лв.

Протестиращите негодуват, че уличните лампи няма да светят, когато се прибират от работа

Протест в Козлодуй срещу режима на тока

Величко Родопски.

Вдигат тройно такса "Куче" в Пловдив, за да компенсират скъпия ток

Кметът на Съединение Атанас Балкански.

Гасят лампите и в Съединение - цяла нощ на тъмно (Снимки)

Епископ Сионий

Сионий: Бачковският и Троянският манастир изнемогват с тока. Как да ги затворим?

Поетапно в селищата се монтират електронни часовници за управление на уличните лампи

Режим на тока в Трънско, сметката за декември е над 45 000 лева

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber