Акт за незаконен риболов е съставен в "Сребърна"

https://www.24chasa.bg/region/article/10464955 Акт за незаконен риболов е съставен в "Сребърна" Акт за незаконен риболов е съставен в "Сребърна" www.24chasa.bg
Резерватът "Сребърна"
Резерватът "Сребърна"

Акт за незаконен риболов в поддържан резерват "Сребърна" са съставили експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Русе, съобщиха от инспекцията.

Нарушението - навлизане с плавателен съд в акваторията в езерната част на резервата - е установено на 1 декември при наблюдение на защитената територия от административната сграда на резервата. Експертът по биолгогично разнообразие и служител по охраната са се отправили със служебната лодка към нарушителя. Поискано е съдействие от служители на РУ на МВР - Силистра, предаде БТА.

При достигане до мястото е намерен мъж, скрит под гумена лодка на тръстиков остров във водното огледало. Иззети са надуваема лодка "Омега", алуминиеви гребла с пластмасови лопати, пластмасова помпа за надуваема лодка и маркуч за помпата, рибарски мрежи с найлонови влакна. Те ще останат на съхранение в РИОСВ - Русе. Предстои директорът на инспекцията да определи размера на наказанието за установеното нарушение.

Съгласно разпоредбите на Закона за защитените територии в поддържаните резервати се забраняват всякакви дейности, с изключение на тяхната охрана, посещения с научна цел, преминаването на хора по маркирани пътеки, включително с образователна цел, събиране на семенен материал, диви растения и животни с научна цел или за възстановяването им на други места и провеждането на поддържащи, направляващи, регулиращи или възстановителни мерки.

В Плана за управление на поддържан резерват "Сребърна" изрично е записан текст за недопускане навлизането с лодки или дрги плавателни съдове, с изключение на лодките на управлението на поддържания резерват и лодките на организации, на които Министерството на околната среда и водите е възложило или разрешило да провеждат мониторинг, научни проучвания или дейности в резервата. Нарушителят не е представил разрешение за влизане, издадено по установения ред от министъра на околната среда и водите, се посочва в съобщението.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Жена загина след нелеп инцидент в козметично студио в Сандански

Жена загина след нелеп инцидент в козметично студио в Сандански

Владимир Дончев бе депутат в 39-ото и 40-ото НС и зам.-шеф на ПГ на НДСВ. Снимка Фейсбук

Бившият депутат от НДСВ Владо Дончев на косъм от бяла смърт в Родопите

В момента цената на репатрирането с паяк в София е 60 лв. плюс всеки час престой на наказателен паркинг.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Обмислят по-скъп паяк в София

Областният управител Людмила Илиева ръководи заседанието на щаба

СНИМКА:  Областна администрация - Велико Търново

Масирани проверки за COVID мерките срещу растящия брой заразени в Търновско

Съдът отмени отказа на РИОСВ – Варна за ОВОС за добива на газ в Добруджа

Съдът отмени отказа на РИОСВ – Варна за ОВОС за добива на газ в Добруджа

Д-р Роман Кунчев.

Почина известният гинeколог от Пловдив д-р Роман Кунчев, преди 2 месеца преборил COVID

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber